Školska godina u OŠ “Ribnikar” završava 2. juna, jer je to jedino rešenje za izlazak iz krize, odlučeno je nakon sastanka pripadnika Saveta roditelja osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i predstavnika državnih institucija.

Danas je u Predsedništvu Srbije održan sastanak na kojem su se sastali: Milanka Negić – majka devojčice Sofije Negić, koja je stradala u masakru 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, Bojana
Nedeljković – zamenica predsenika Saveta roditelja, predstavnici svih relevantnih državnih ustanova i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sastanku je dogovoreno da se školska godina u OŠ “Ribnikar” završava 2. juna, jer je to jedino rešenje za izlazak iz krize.

Od ponedeljka, 5. juna, svi učenici škole “Vladislav Ribnikar”, sastajaće se u OŠ “Sveti Sava” – u popodnevnoj smeni, gde će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih.

U delu škole, u koji se ulazi iz Ulice Kralja Milutina, biće napravljen memorijalni centar, kao sećanje na sve žrtve strašnog masakra, što je inicijativa koju je pokrenula Milanka Negić.

Bojazan roditelja oko uspeha njihove dece – samih ocena, biće rešen najbolje za decu, koja ni na koji način neće biti oštećena.

Roditelji zahvaljuju svima koji su tokom svih dana nakon velike tragedije bili uz njih i pomagali da javnost čuje njihov glas.

Nakon okončanog inspekcijskog nadzora u OŠ Vladislav Ribnikar, Ministarstva prosvete podnelo je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja postupka, navodi se u saopštenju.

***

BONUS VIDEO: Šta se dešava sa K.K. koji je ubio učenike i čuvara „Ribnikara“?