Roditelji pojedinih učenika iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koji su se večeras uključili u "Utisak nedelje" na TV Nova istakli su da ne žele da se njihova deca vrate u tu školsku zgradu i zatražili da se prekine nastava.

Bojan iz Beograda, otac sedmaka iz ove škole, istakao je da je školska godina trebalo da bude završena još 3. maja na nivou cele Srbije.

„Ovo je bio presedan… Meni su kontaminirane naše ulice, ovaj grad, ovo društvo. Imam da uputim apel građanima Srbije da se zamisle, svako dete je moglo da bude na mestu te dece… Pogođeni smo svi kao država. Moj sin kaže da mu ne pada na pamet da priđe toj školi“, ispričao je on.

Majka dva učenika ove beogradske škole istakla je da neće svoju decu više dovoditi u tu obrazovnu ustanovu.

„Naša deca su se vratila kući, a nečija neće nikad…. Moj cilj je da deca treba da završe školu, svakako i lečiti decu u školi, ali škola nije bolnica. To treba da bude jedno mesto u kojem treba da rastu naša deca i da uče. Treba deci pomoći i dovesti terapeuta, šta bi falilo da to bude negde u parku ili dečjem kulturnom centru ili na nekoj livadi… Moju decu neću vraćati u tu školu, vratiću ih u školu, ali ne na tom mestu“, rekla je ona.

Da školska godina treba da se završi saglasan je Aleksandar, otac učenika iz ove osnovne škole.

„Mi imamo vrlo jednostavna očekivanja šta država treba da uradi. Očekujemo da se školska godina završi, mi ne očekujemo da će se deca sastajati na stratištu i država da omogući alternativnu lokaciju gde će da se deca sastaju i vidaju rane jedni drugima. Ta škola za nas više ne može biti škola. Od momenta masakra, to više nije škola, već startište“, rekao je on.

Marija, majka učenika sedmaka iz ove škole, istakla je da je ono što su doživeli kao roditelji „njihovo najveće stradanje“.

„Ne dozvoljavam da se moj sin vrati u tu školu, pozvala sam razrednu neka ga izbaci iz škole“, navela je ona.

***

BONUS VIDEO – Igor Jurić o sednici Skupštine o masakrima u Srbiji: Poslanike treba da bude sramota, sve one koji tamo sede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar