Foto: Shutterstock

Nakon obećanja predsednika Srbije da će roditeljski dodatak biti povećan u maju na 500.000 dinara, roditelji su počeli da planiraju na koji način taj novac mogu utrošiti kako bi poboljšali život svoje porodice. Izbori su prošli, a roditeljski dodatak nije povećan, navodi se u saopštenju roditeljskog portala "Bebac".

Potom se nova ministarka za brigu o porodici i demografiju obratila se roditeljima rekavši da će roditeljski dodatak biti povećan po formiranju Vlade.

„Do povećanja ni tada nije došlo! Potom je ministarka rekla da će povećanja biti u septembru, a u ponedeljak je izjavila da ni u septembru neće biti povećanja. Novo obećanje glasi povećanje roditeljskog dodatka stiže u oktobru“, navodi se u saopštenju.

Sve i da povećanja bude u oktobru, u šta mnogi već sada sumnjaju, to će se desiti sa pola godine zakašnjenja, što znači da će oko 30.000 roditelja ostati bez obećanog novca.

PROČITAJTE JOŠ

„To je 30.000 porodica sa nesigurnijom budućnošću! To je 30.000 beba koju je neko i pre rođenja iskoristio u političke svrhe. Razočarenje i ogorčenje je veliko zbog još jednog odlaganja obećanog. Ovo je već treći put da se pomera rok za povećanje roditeljskog dodatka što pokazuje nepoštovanje prema roditeljima, ali i prema tek rođenoj deci. Dok vi odugovlačite bebe se rađaju, troškovi rastu, a roditelji se suočavaju sa sve većim finansijskim pritiskom. Vaša prazna obećanja su uvreda za roditelje koji se trude da obezbede svojoj deci najbolje moguće uslove za život. 30.000 roditelja će ostati bez obećanog novca. Ne može se van procedura, zarad jeftinih političkih poena, obećavati ono za šta ste znali da neće biti ispunjeno! Ovim nemarnim odnosom pokazujete da vam nije stalo ni do porodica, ni do demografske obnove“, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, deca ne smeju biti predizborna karta u rukavu, a roditeljski dodatak nije jeftin trik kojim se dobija još jedan glas.

„Dok se vi bavite kalkulacijama i praznom pričom, roditelji se bore sa svakodnevnim izazovima i finansijskom neizvesnošću. Zahtevamo da odmah ispunite svoje obećanje i povećate roditeljski dodatak. Prestanite da se igrate sa našim životima i da nas zavlačite praznim obećanjima. Roditelji zaslužuju poštovanje, podršku i konkretna dela, a ne neizvesnost i odlaganja“, zaključuje se.

BONUS VIDEO Gordana Bjelobrk u „Među nama“: Najmanje beba u novijoj istoriji Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare