Foto: Predrag Petrović

Industrijski sindikat kragujevačke fabrike "Zastava oružje" reagovao je na navode predsednika Samostalnog sindikata Dragan Ilića objavljene na našem portalu, u kojima Ilić tvrdi da je predsednik Nadzornog odbora te fabrike "dao reprezentativnost sindikatima i da kontroliše njihov rad".

Povod za razgovor sa predsednikom Samostalnog sindikata bili su izbori u fabrici za predstavnika zastupnika društvenog kapitala iz redova zaposlenih u Skupštini akcionara, na kojima je Ilić pobedio.

U našem tekstu „Tenzije između Nadzornog odbora i sindikata“, Ilić je izjavio da su pred izbore radnici trpeli brojne ucene i pretnje da se iščlane iz sindikata, da su uznemiravani telefonskim pozivima i da iza svega stoji predsednik Nadzornog odbora pukovnik Ivica Marjanović.

Industrijski sindikat, kao jedan od četiri reprezentativna u „Zastava oružju“ obratio se saopštenjem našoj redakciji u kojem demantuje njegove tvrdnje.

„U pravu je Dragan Ilić da je bilo neregularnosti i kršenja propisa, ali je zaboravio da napomene da je to prevashodno sa njegove strane, počevši od neregularne prijave Komisiji, pa do sastava Komisije koja je delegirana za sprovođenje izbora i gde je imao većinu i kršio nadglasavanjem sve moguće propise o čemu smo pisanim putem obavestili Ministrstvo odbrane, Ministarstvo rada, kabinet predsednika Republike i funkciju ombudsmana kako bi zaštitili vladavinu prava, moral i etiku.

Pored nas, istu prijavu je podneo i sindikat Sloga, koji se složio sa našim navodima. Što se tiče isčlanjavanja iz sindikalnih podružnica, upravo je Dragan Ilić taj koji opstruira bilo kakvo isčlanjavanje jer je finansijski ugrožen i svaki dinar mu dobro dođe.

Industrijski sindikat je javno više puta pozvao sve zaposlene da ako imaju problem sa isčlanjavanjem iz BILO KOG SINDIKATA, da se obrate ili nama, da bi sačinili spisak takvih zaposlenih i pozvali inspekciju rada, ili direktno kadrovskoj i pravnoj službi „Zastava oružja“ koja bi zaštitila zaposlene“, navodi se u saopštenju Industrijskog sindikata „Zastava oružja“.

Na Ilićeve tvrdnje da fabrika „Zastava oružje“ posluje sa gubicima, Industrijski sindikat u saopštenju navodi da je najveći gubitak fabrika napravila u periodu kada je Dragan Ilić bio član Upravnog odbora i pitaju se zbog čega je tokom pandemije korona virusa, u fabrici za koju kaže da ostvaruje gubitke, zaposlio svog sina i ćerku svog prijatelja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare