Kragujevac poplave
Foto: Twitter/jabadont

Usled velike kiše koja je sinoć padala nekoliko sati u Кragujevcu, zapušila se kišna kanalizacija, pa su poplavljene ulice u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje, a poplavljen je i podrum hiruškog bloka Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, o čemu svedoče fotografije na društvenim mrežama.

Zaposleni u UKC Kragujevac su u gumenim čizmama, udruženim snagama, pomoću metli, pokušavali da se izbore sa vodom koja je navirala u ovu zdravstvenu ustanovu usled obilnih padavina koje su juče pale i izazvale potop u bolnici.

Sudeći prema fotografijama, načinjena je velika šteta, a prema prognozi padavine se očekuju i danas.

Svi putevi u Kragujevcu su sada prohodni, u toku noći izlila se Lepenica u delovima naselja Veliko polje i Paliluja, pa je čamcima evakuisano 14 osoba među kojima i jedno dete.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac,Zoran Kočović izjavio je za RTS da su na terenu vozila javno-komunalnih preduzeća, ali i vatrogasne službe, koji crpe vodu iz zapušenih odvoda.

BONUS VIDEO: Apokaliptični prizori posle poplava: U dvorištima u okolini Šapca više od 70 centimetara vode, potop u Jagodini, Babušnici i Aleksandrovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare