Foto: printscreen Twitter/noviput, Nova.rs, Shutterstock

Sednica na kojoj će biti odlučeno o sudbini trojice učenika iz škole u Trsteniku koji su nastavnici izmakli stolicu počinje u 12.15. saznaje Nova.rs. Prethlodno, beogradski mediji objavili su da su učenici izbačeni iz škole, međutim kako je potvrđeno za naš portal, glasanje o tome tek treba da počne.

Prethodno, brojni mediji, uključujući i portal Nova.rs, preneli su da je nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika donelo je odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorki i sve to snimali, isključe iz ove škole.

Pročitajte još:

Podsetimo, učenici su snimali nasilje nad profesorkom engleskog u školi u Trsteniku.Oni su je vređali, a izmakli su joj i stolicu.

Ranije je ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da će sva tri učenika iz Trstenika, koji su izmakli stolicu nastavnici i sve to snimali mobilnim telefonom, do kraja nedelje biti kažnjeni najstrožom kaznom – isključenjem iz škole.

Ružić je rekao da su u međuvremenu roditelji jednog od učenika dostavili medicinsku dokumentaciju od nadležne zdravstvene ustanove da je dete u trenutku izvršenja tog dela bilo neuračunjivo.

Što se tiče kazni, rekao je ministar, postoje jasni pravilnici i protokoli koji definišu.

VIDEO Marija Stevanović, profesorka iz Trstenika: Prosvetarima status službenog lica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare