Foto: N1

Inicicijativa "Krov nad glavom" objavila je da je za sredu 28. aprila, u Vojvode Savatija 19a u Beogradu, izvršitelj Marko Palamarević zakazao je sprovođenje izvršenja nad domom porodice Krivokuća. Izvršenje je određeno u sporu između građevinskog preduzeća Taš 011 u vlasništvu investitorke Mirjane Đurđević i izvođača radova Malbex WBI.

Stan koji je predviđen da se "isprazni od lica i stvari" služio je kao dom porodici Krivokuća od 2017. godine. Iako su sklopili kupoprodajni ugovor 2014. i uredno isplatili stan u izgradnji, porodici je investitorka onemogućila da se uknjiže kao vlasnici stana. 2018. dotični stan postaje predmet izvršenja kojim se izvođač radova namiruje dug investitorke prema njemu.

Iz Inicijative poručuju da od tada počinje borba za krov porodice Krivokuća, te da ta borba traje do danas.

„Od tada pa do danas, Krivokuće vode pravnu, medijsku i fizičku borbu za svoje pravo na dom. U više navrata bili su prinuđeni da zajedno sa svojim prijateljima i Združenom akcijom Krov nad glavom brane sprovođenje iseljenja od izvršitelja i policije. Kroz spor za utvrđivanje vlasništva, postigli su da se na stan stavi privremena mera koja je odlagala izvršenje do zaključenja spora. Ipak, privremena mera je prevremeno dignuta i porodica Krivokuća će ponovo morati da pribegne tome da fizički brane svoj dom nenasilnim metodama zajedno sa svojim prijateljima. Aktivisti i aktivistkinje Združene akcije Krov nad glavom takođe će biti prisutni i pozivaju sve solidarne građane da se priključe protestu u Vojvode Savatija 16a počevši od 10 sati“, zaključuju iz Inicijative uz redovni pozdrav „Niko bez doma“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare