Foto: Printscreen/YouTube/ Insajder Video

Nakon što je u petak, izvršiteljka Mirjana Dimitrijević demantovala saopštenje Združene akcije "Krov nad glavom", kao 'skup gnusnih laži i kleveta', da je protiv nje Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu dalo obavezno uputstvo za pokretanje krivičnog gonjenja, iz Združene akcije "Krov nad glavom" poslali su nam sapštenje, sa fotografijom, na kojoj se vidi da je Apelaciono tužilaštvo donelo obavezno uputstvo,

„Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević je povodom teksta da je Apelaciono javno tužilaštvo izdalo obavezujuću odluku o pokretanju krivičnog gonjenja protiv nje i još nekoliko osoba, poslala saopštenje medijima da ta informacija nije tačna i da je to „skup gnusnih laži i kleveta“. U saopštenju je demantovala da je Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu dalo obavezno uputstvo o pokretanju krivičnog gonjenja i navela da „podnošenje krivične prijave ne znači da je započet krivični postupak“, navode iz Združene akcije „Krov nad glavom“, te dodaju da je svima jasno da podnošenje krivične prijave ne znači i pokretanje postupka, pa zato nije izdato saopštenje kada je neko podneo prijavu, već tek kada je Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu donelo obavezujuće rešenje protiv koga nije dozvoljena posebna žalba niti prigovor.

Foto:Združena akcija Krov nad glavom

Iz Združene akcije „Krov nad glavom“, poslali su nam fotografiju prve strane rešenja na kojoj se vidi odluka o obaveznom uputstvu.

Izvršni dužnik, navode, koji je pokrenuo ovaj postupak, je naveo da ovim demantijem Mirjana Dimitrijević pokazuje da ne poštuje nijednu instituciju u ovoj zemlji i da smatra da za nju ne važe zakoni.

„On je nakon čitanja saopštenja Mirjane Dimitrijević pozvao ‘Krov nad glavom’ i predložio da se ova javna izvršiteljka pojavi na televiziji sa njegovim advokatima da javno suoče argumente i dokumentaciju koja postoji. Navodi da su njegovi advokati spremni da gostuju u medijima i iznesu dokaze, koje pokušava da ospori Mirjana Dimitrijević. Obmanjivanje javnosti i pokušaj da se diskredituje ‘Krov nad glavom’ je takođe nešto čime treba da se pozabave Ministarstvo pravde i Komora javnih izvršitelja, jer smo sigurni da ovo predstavlja i svojevrsno kršenje Etičkog kodeksa javnih izvršitelja“, navode iz Združene akcije.

Krov nad glavom je uz dozvolu izvršnog dužnika, kažu, preneo informaciju o pokretanju krivičnog gonjenja, koju javnost ima pravo da zna, a izvor informacije je rešenje koje je izdalo Apelaciono javno tužilaštvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar