Foto: Privatna arhiva

U Osnovnom tužilaštvu u Obrenovcu potvrdili su za Novu da su policiji izdali nalog da proveri navode o zlostavljanju Aleksandra D. (80), štićenika Gerontološkog centra Obrenovac. Njegova porodica tvrdi da su mu u dva odvojena incidenta nanete telesne povrede od strane drugog štićenika, kao i da uslovi lečenja i boravka u centru nisu zadovljavajući.

Iz Tužilaštva su potvrdili da je policija obavila razgovor sa nekoliko osoba u svojstvu građana, kao i da očekuju da im policija dostavi kompletan izveštaj.

Podsetimo, prvi incident dogodio se u noći između 24. i 25. maja, ali porodicu o tome niko nije obavestio.

Obrenovac 02.06.2022. pretučeni starac u gernotoloskom centru u obrenovcu
Foto: Privatna arhiva

„Uspela sam da iz internih izvora saznam da tata ima povrede, pokupila sam se momentalno, otišla tamo i zatekla ga sa povredama oka, nosa, i posekotinom leve arkade“, rekla je Jelisaveta Ljutić, ćerka oštećenog i dodala da je nadležne pitala šta se dešava, međutim do odgovor nije usledio , osim što je u knjizi primopredaje smene – navedeno da je došlo do nekog incidenta bez isticanja drugih detalja.

Samo pet dana kasnije, usledio je novi incident.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobijam informaciju da moj tata ima povredu, nakon čega me oko 9 sati poziva njegov oridinirajući lekar i navodi da je došlo od malo težih povreda, ne znajući o čemu se radi“, navodi Ljutić i dodaje da su joj naknadno rekli da je možda pao ili da ga je udario drugi korisnik.U međuvremenu, naša sagovrnica je opet iz internih izvora saznala da je u sobu njenog oca prebačen pacijent koji je i ranije imao izlive agresije.

Jelisaveta je odlučila da Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja podnese prijavu, kao i krivičnu prijavu protiv direktora i zaposlenih u smenana kada su se incidenti događali.

BONUS VIDEO: Jovan Tamburić: Penzioneri žive na ivici egzistencije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar