Roditelji dece koja su 3. maja ubijena u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, učenici i njihove mame i tate, kao i drugi građani, okupili su se jutros ispred škole u Ulici Svetozara Markovića u 8.40, baš u vreme kada se pretpostavlja da je počela masovna pucnjava. Okupljeni su zapalili sveće i položili cveće na samom ulazu u ovu ustanovu u kojoj su pre devet meseci devetoro tinejdžera i školski čuvar izgubili živote, a nakon toga je čuvena književnica za decu Jasminka Petrović započela javni čas.

Srpska književnica za decu i mlade Jasminka Petrović održala je jutros tačno u 8.40 javni čas ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Kako javlja novinar Nova.rs, oko nje su se okupili učenici, dok su sa strane posmatrali i slušali roditelji i ostali građani.

OŠ „Vladislav Ribnikar“Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Književnica je propitivala decu o društvenim mrežama, koliko njih koristi Fejsbuk, Instagram i Tik Tok, da li čitaju knjige i lektire, a onda ih je upitala šta je to definicija podrške.

Na njihove reči niko od prisutnih nije ostao ravnodušan.

OŠ „Vladislav Ribnikar“Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Sve će biti okej, Srećno, Možeš ti to“, govorila su deca u glas, dok su roditelji krišom brisali suze.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju časa, đaci i književnica su se međusobno zagrlili.

OŠ „Vladislav Ribnikar“Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako javlja novinar portala, među okupljenima je i Veran Matić iz Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 koji mesecima piše o ubijenim i povređenim u velikim tragedijama koje su 3. i 4. maja zadesile Srbiju.

Prisutan je i funkcioner Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović, koji je, takođe, odao počast žrtvama masakra.

OŠ „Vladislav Ribnikar“Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsetimo, u ovoj beogradskoj školi u kojoj je 3. maja došlo do nezapamćenog masakra kada je trinaestogodišnjak ubio devetoro drugara i školskog čuvara, a ranio njih šestoro, prethodnih dana došlo je do novih dešavanja koja su uznemirila čitavu javnost.

Naime, kod jednog učenika osmog razreda pronađen je nož, zbog čega su roditelji đaka dva odeljenja osmog razreda odlučili da decu ne šalju u školu.

Pre dva dana je, tim povodom, organizovan roditeljski sastanak. Roditelji nastavljaju sa dogovorima kako i šta dalje.

BONUS VIDEO: Policija još utvrđuje otkud nož u rancu osmaka koji pohađa Ribnikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar