Foto:FoNet/Marko_Dragoslavic; Beoinfo

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića krenuće čim to vremenski uslovi dozvole, najavio je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. Iako je izjavio da su sve administrativne stvari završene, još nije izabran izvođač radova, na koje će biti potrošeno oko pet miliona evra.

Grad Beograd raspisao je krajem oktobra tender za rekonstrukciju beogradskog Trga Nikole Pašića, a rok za podnošenje ponuda bio je 20. novembar. Ono što je neprijatno iznenadilo Beograđane je informacija da će fontana, koja je decenijama krasila Beograd i postala simbol glavnog grada, biti uklonjena. Na njeno mesto biće postavljena nova.

Šapić je izjavio da je to bilo u planu još pre nekoliko godina.

Foto:Beoinfo

„Samo uređenje trga će ostati isto, naravno sve će biti novo, nove ploče, nova fontana i sa parkom u Vlajkovićevoj ovaj potez u samom centru grada, možemo slobodno da kažemo, dobiće izgled kakav stvarno zaslužuje i kakav Beograd treba da ima“, zaključio je Šapić.

On dodaje da je projekat gotov, da je dobijena građevinska dozvola i da su sve administrativne stvari završene.

Foto:Beoinfo

„Verujemo da ne bi trebalo da radovi na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića traju duže od nekoliko meseci. Kada se na proleće krene sa radovima, očekujemo da do kraja iduće godine biti završeni, a u 2025. godini će potpuno biti završen ovaj deo grada“, rekao je Šapić.

Foto:Beoinfo

Podsećamo, pre više od mesec dana objavljen je tender za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića, za koju će biti izdvojeno najmanje 585 miliona dinara (oko pet miliona evra, bez uračunatog PDV-a), kolika je procenjena vrednost. Izabrani izvođač biće dužan da sve ugovorene radove u celosti završi u roku od 210 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Radovi na restauraciji spomenika nisu obuhvaćeni ovim projektom, ali je neophodno tokom izvođenja radova na trgu zaštiti postojeći spomenik od oštećenja, navodi se u dokumentaciji.

BONUS VIDEO Koštao je više od 350 miliona dinara: Evo kako od jutros izgleda rekonstruisani Trg Radomira Putnika u Kragujevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare