Fontana na Trgu Nikole Pašića Foto:FoNet/Marko Dragoslavić

Grad Beograd objavio je tender za rekonstrukciju beogradskog Trga Nikole Pašića, a procenjena vrednost radova je 585 miliona dinara (oko pet miliona evra, bez uračunatog PDV-a), vidi se iz danas objavljene javne nabavke.

Rok za podnošenje ponuda je 20. novembar.

Kako je prenela Nova ekonomija, izabrani izvođač biće dužan da sve ugovorene radove u celosti završi u roku od 210 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Trg treba da bude popločan granitnim poločama „crvenkastog tona“, pravougaonih i kvadratnih oblika, a u planu je i rušenje postojeće fontane i izgradnja nove.

Radovi na restauraciji spomenika nisu obuhvaćeni ovim projektom, ali je neophodno tokom izvođenja radova na trgu zaštiti postojeći spomenik od oštećenja, navodi se u dokumentaciji.

Grad Beograd je sredinom 2020. godine sproveo postupak javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića.

Ugovor za taj posao u vrednosti od 12,7 miliona dinara, dodeljen je grupi firmi „Energoprojekt urbanizam i arhitektura“, „Portart“, „Support“, „Energoprojekt entel“, „Centar M-geotehnika“, „Geogis konsultanti“, „Elektroprojekt“.

U 2023. godini je za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića predviđeno izdvajanje od oko 148 miliona dinara, u 2024. godini 595,8 miliona dinara, a u 2025. godini 110 miliona dinara, vidi se iz gradskog budžeta za tekuću godinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare