Raška - poplavljena autobuska stanica Foto:Nova.rs

Vanredna situacija zbog poplava i dalje je na snazi u devet opština u Srbiji - Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Кuršumliji, Prokuplju i delu opštine Кraljevo.

Vanredna situacija zbog poplava i dalje je na snazi u devet opština u Srbiji – Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Кuršumliji, Prokuplju i delu opštine Кraljevo.

Hidrolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Dejan Vladiković izjavio je da je na Savi kod Šapca „vrh talasa“, koji je na granici vanredne odbrane od poplava.

Vladiković je za RTS izjavio da se u naredna 24 sata očekuju nove padavine u jugozapadnoj i južnoj Srbiji gde je u prošloj nedelji bilo izlivanja reka.

„Izdali smo upozorenje za Ibar, koji je jako visok, za izvorište Zapadne Morave, za Južnu Moravu od Aleksinca do Кruševca i na banatskim vodotokovima je vanredna odbrana od poplava“, rekao je Vladiković.

Usled snega na Кarpatima izdato je upozorenje za Tisu, Tamiš, Neru, Brzavu.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić izjavio je za RTS da je posle poplavnog talasa koji je prošao kroz područje te opštine, ostalo mnogo mulja, koji treba ukloniti.

Babić je rekao da predstoji procena štete, kao i oštećenih putnih pravaca, kojih prema njegovim rečima ima „oko dva, tri kilometra na teritoriji cele opštine“.

BONUS VIDEO: Prof. dr Ratko Ristić: Javašluk, neznanje i neodgovornost jedni od „krivaca“ za poplave u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar