Nezapamćeno nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je zapadnu Srbiju. Velike količine padavina potopile su ulice u Užicu i Priboju, a voda je totalno prelila put Mrčajevci - Kragujevac.

Ulice Mališe Atanackovića i Srboljuba Srba Stamenkovića u najužem centru Užica trenutno su pod vodom koja je poplavila stambeni i poslovni prostor u nekoliko objekata.

Nezapamćene probleme zadao je Koštički potok koji se izlio posle jake kiše koja pada već više od dva sata.

Kako pretpostavljaju žitelji ovog dela Užica, na potezu potoka koji je zacevljen došlo je do začepljenja i izlivanja vode koju potok nije mogao da primi. U poplavljenim objektima pričinjena je i znatna materijalna šteta.

Poplavljeno naselje ispod Kadinjače

Usled obilnih padavina iz korita izlio se Volujački potok, pritoka Đetinje, koji je za kratko vreme postao prava neobuzdana reka. Voda se razlila po imanjima, putevima, a po svedočenjima nekih meštana ušla je i u njihova dvorišta i objekte.

Poplavljeno je i veliko poobalje u blizini kog se gradi kamp za radnike iz Kine koji će biti angažovani na izgradnji obilaznice oko Užica i tunela ispod Kadinjače.

Obilne padavine zadesile su i Požegu.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kataklizma u Priboju

Na glavnom parkingu u Priboju formirano je jezero.

„Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom. Velike kiše i slabi odvodi doveli su do potapanja svih raskrsnica u gradu. Na glavnom parkingu između tri solitera, formiralo veliko jezero i sva parkirana vozila su se našla u vodi. Ljudi ne mogu lako prići do njih“ kaže za RINU Dragan Matović iz Priboja.

Poplavljen put Mrčajevci – Kragujevac

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar