Na beogradskom Trgu Slavija nastavljeno je rušenje objekata na čijem mestu će biti izgrađen stambeno-komercijalni kompleks "King's Circle Residences", ali to je tek jedan u nizu projekata koji bi u narednih nekoliko godina trebalo da promene izgled ovog dela grada. Ovaj projekat inače pripada nekadašnjem treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću koji je suvlasnik kompanije koja je najavila izgradnju više od 200 stanova i druge propratne sadržaje.

Kako se može videti na fotografijama, deo Slavije koji se ruši, već je poprimio drugačiji izgled.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U četvrtak prepodne bageri su počeli da uklanjaju zgrade koje se nalaze na prostoru između Trga Slavija i parka Manjež, koje će ustupiti mesto ovom luksuznom stambeno-poslovnom objektu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Radovi se i danas odvijaju punom parom.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Deo autentičnog, starog Beograda nestaje u oblaku prašine.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, prema pisanju N1, gradnju na Slaviji najavio je i sam predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ne znate kako će Slavija da izgleda. Znam da Deki Stanković nešto radi i siguran sam da će Slavija zajedno sa Nemanjinom i generalštabom biti nešto posebno“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Češkoj, u maju 2021. godine“, rekao je Vučić.

Šta će nići na Slaviji? 

Kompanija „Maison Royale“ u kojoj je Stanković suvlasnik, najavila je izgradnju kompleksa „King’s Circle Residences“ sa više od dve stotine stanova u četiri lamele, pratećim spa centrom, dečjom igraonicom i velikim brojem garaža.

PROČITAJTE JOŠ

Uklanjanje pojedinih objekata, naročito stare i nove zgrade Građanske štedionice u Ulici Svetozara Markovića, izazvalo je nezadovoljstvo dela javnosti. Objekti koji se ruše nisu, međutim, bili pod zaštitom države.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare