Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić kazao je da prosvetni radnici zaslužuju izvinjenja jer im je vlast obećala nešto što nije mogla da ispuni.

On je za televiziju Pink kazao da će to što im je obećano biti ispunjeno u narednih godinu dana.

Prosvetni radnici su, u septembru i oktobru protestovali u Beogradu tražeći da ispunjenje dogovora s vladom premijerke Ane Brnabić i o izjednačavanju zarada s republičkim prosekom.

Iz aktulene vlade premijera Miloša Vučevića je rečeno da imaju razumevanje za njihove zahteve, ali ne i novca, te im je od 1. januara 2025. obezbeđeno povećanje plata od 12 odsto, a za nenastavno osoblje od osam odsto.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Srbije je podsetio da je vlast povećala plate prosvetarima, te najavio da će ono što je obećano niti i ispunjeno u narednih godina dana.

„Mi smo napravili grešku jer smo obećali nešto što nismo mogli da ispunimo i zato prosvetari zaslužuju izvinjenje…“, kazao je Vučić.

Dodao je da je politika ušla svuda, te ukazao i na primer protesta poljoprivrednika.

„Valjda im najbolje misle oni koji su ih držali na niskim platama, ali politika je ušla svuda“, kazao je.

Prema njegovim rečeima, i poljoprivrednici drže konferencije u majicama s političkim porukama „koje veze sa poljoprivredom nemaju“.

Ponovio je da je dobijanje finansijskog rejtinga za Srbiju sjajna vest, te je uporedio sa „značkom da igrate u Prvoj fudbalskoj ligi“.

Kazao je da je jedan izuzetno dobar signal za ceo svet u kakvoj se situaciji Srbija nalazi.

„To je značka da igrate prvu ligu, napravili smo napredak i moraćemo još da radimo, da i dalje poboljšavamo naš kreditni rejting“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Protestna šetnja prosvetara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare