Na divljoj deponiji u beogradskom naselju Bežanijska kosa, u blizini ulice Marije Bursać, u pojedinim trenucima se čuju manje eksplozije, zbog raznih boca koje su bačene, javlja danas reporter FoNeta i dodaje da se osećaju jaka isparenja raznih supstanci, kao i vrlo neprijatni mirisi koji ukazuju na to da se na deponiji nalaze uginule životinje koje trule.

Na deponiji se pored građevinskog šuta nalazi razno đubre, kablovi, gume, boce, flaše sa hemijom…

Nedaleko odatle nalazi se starački dom, sportski centar, Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa.

Pročitajte još:

Prolaznici sa kojima je razgovarao reporter FoNeta rekli su da ne znaju kolika je deponija u pitanju, ali da su primetili kako često prolaze kamioni sa šutom u tom pravcu.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Dodali su da su zabrinuti što je deponija počela da gori.

Iz Javno-komunalnog preduzeća Gradska čistoća Beograd tvrde da taj slučaj nije u njihovoj nadležnosti, pošto se radi o zelenoj površini i uputili na Javno komunalno preduzeće Zelenilo Beograd.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Iz Javno komunalnog preduzeća Zelenilo Beograd rekli su FoNetu da to nije za njih i uputili su da se obratimo Javno komunalnom preduzeću Gradska čistoća.

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Katastrofa u selu Mehovine, fekalije i raspadnuti leševi životinja, meštani ne smeju da koriste svoje njive zbog zagađenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare