Zlatibor Lončar Foto:A.K./ATAImages

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će kovid bolnica u Batajnici u narednim nedeljama postati centar za dijalizu za ceo Beograd, kao i da će se u okviru nje pacijentima pružati palijativna nega.

Lončar je rekao novinarima i da će se dve operacione sale u okviru te bolnice koristiti kako bi se smanjile liste čekanja.

„Ovde ćemo dodati još televizore, radićemo adaptaciju kako bismo obezbedili najbolje uslove za pacijente. Sada ovu bolnicu moramo da pripremimo za dijalizu, za palijativu i za skidanje lista čekanja, odnosno za operacije. Naši timovi već rade“, poručio je Lončar.

Ova izjava ministra stiže nakon najava da će u nekadašnjoj kovid bolnici u Batajnici biti useljena Infektivna klinika, a prethodno je taj objekat pripreman i za palijativni centar. Iako su prema izjavama vlasti, završeni svi administrativni poslovi i regulisani imovinski odnosi, zgrada je posle gotovo godinu i po dana prazna.

Pročitajte još:

Kako je ranije pisao naš portal, objekat u kojem se tokom pandemije lečilo hiljade ljudi i koji ima kapacitet za preko 900 pacijenata, u julu 2023. pada u zaborav. Tokom najjačih talasa korone, u ovoj zgradi radilo je više od 300 zdravstvenih radnika, a dešavalo se da imaju i više od 1.000 pacijenta u jednom danu. Vredna oprema koju su koristili i dalje je na istom mestu, ali bez funkcije.

BONUS VIDEO: Kovid bolnica Batajnica poređenje januar 2021. mart 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare