Aktivistima koji pešače do Gornjih Nedeljica, odakle će zajedno sa meštanima tih sela otići u Loznicu na protest protiv rudnika litijuma zakazan za petak uveče, među kojima je i direktor kampanja pokreta "Kreni promeni" Savo Manojlović, pridružio se Lokalni front iz Kraljeva.

Kako u svom obraćanju na društvenoj mreži Twiter kaže Predrag Voštinićč iz Lokalnog fronta, oni su se u ranim jutarnjim časovima pridružili grupi aktivista koji, pešačenjem do Gornjih Nedeljica, žele da iskažu protivljenju projektu „Jadar“.

„Prošli smo nekih 10-12 kilometara do sada, nama je, naravno, lakše jer smo odmorniji od ekipe koja pešači danima. Ovim nogama iza nas nije baš lako, ali znamo kako izgleda podrška i čemu je namenjena“, rekao je Predrag.

PROČITAJTE JOŠ:

U obraćanju javnosti spontano see ubacio njegov saputnik koji je istakao da su dobili informaciju da će u Loznici da snimaju i fotografišu sve učesnike protesta, te su poručili pratiocima na društvenim mrežama da prate njihove profile, ali i profil Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo, grupa od deset aktivista krenulo je 25. juna iz Beograda ka Gornjim Nedeljicama, na put dugačak 134 kilometra – peške. Na ovaj način, oni žele da iskažu protivljenje projektu „Jadar“, a cilj je da se, na kraju ove dugačke rute pridruže meštanima koji će 28. juna održati veliki vidovdanski protest.

BONUS VIDEO: Šetnja do Gornjih Nedeljica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare