Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Građani Kragujevca donirali su 3,6 tona zimske garderobe za decu i odrasle tokom tri nedelje akcije "Prazna prodavnica" (The Empty shop).

Kako je saopšteno iz tržnog centra „Kragujevac Plaza“, garderoba je podeljena u 25 mesnih zajednica, od kojih su dve trećine seoske i prigradske sredine.

„Jako nam je drago što su sugradjani nesebično donirali veliki broj jakni, džempera i obuće, prikladne za predstojeći period. Velika količina prikupljene garderobe je već podeljena najranjivijim grupama koje uključuju decu, starije sugradjane, bolesne, pogotovo u slučajevima gde žive na udaljenim lokacijama, daleko od urbanih sredina“, rekla je sekretarka Gradske organizacije Crvenog krsta Nevenka Bogdanović.

Donirana garderoba namenjena je porodicama i pojedincima na području Kragujevca i okoline koji nisu u situaciji da sebi priušte novu i kvalitetnu zimsku garderobu.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Do sada su pomoć preuzeli članovi 132 porodice na teritoriji Kragujevca i u okolnim mestima, a podela će biti nastavljena.

U ovogodišnjoj akciji „Prazne prodavnice“ prikupljeno je gotovo tona više garderobe nego prošle godine. Tokom takvih akcija u tržnom centru „Kragujevac Plaza“ i „Promenada Novi Sad“ prikupljeno je ukupno devet tona garderobe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar