Foto: Slavica Panić/Filip Krainčanić/Nova.rs/Shutterstock/DMZ001

Najposećenije turističke destinacije u Srbiji, bar kada je reč o domaćim turistima, prošlog jula i avgusta bile su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Kopaonik i Fruška gora, a za domaći turizam prethodnog leta opredelilo se blizu pola miliona građana Srbije.

Za čitaoce koji i ovog leta planiraju da deo odmora provedu na nekoj od najpopularnijih letnjih destinacija u Srbiji, portal N1 donosi pregled najpovoljnijih cena smeštaja u privatnim i hotelskim kapacitetima. Skoro bez izuzetka za sve goste obezbeđen je besplatan parking, a stavka koja se podrazumeva je i bežični internet.

Zlatibor

Foto: Credit line: Emilija Randjelovic / Alamy / Alamy / Profimedia

Noćenje za porodicu sa dvoje dece u apartmanu od četrdesetak kvadrata, koji u svom sastavu ima dnevnu i spavaću sobu, kuhinju, kupatilo i terasu, košta 3.000 dinara dnevno, dok je cena privatnog smeštaja za dve osobe u apartmanu od tridesetak kvadratnih metara 2.500 po danu.

Hotelski smeštaj sa doručkom u apartmanima sa dve spavaće sobe u samom centru turističkog naselja za porodicu sa dvoje dece mlađe od 12 godina košta 26.000 po danu, dok je noćenje s doručkom u standardnoj dvokrevetnoj sobi sa kupatilom 6.760 po osobi.

Sokobanja

Noćenje u dvokrevetnom apartmanu može se naći po ceni od 2.500 po osobi, dok četvoročlana porodica za istu uslugu mora da izdvoji najmanje 4.000 dinara po danu.

Sokobanja Foto: Shutterstock/Milos Momcilovic

Polupansion u hotelu sa četiri zvezdice za porodicu sa dvoje dece mlađe od deset godina košta 20.500 dinara dnevno, dok je cena noćenja s doručkom 5.000 dinara po osobi.

Ukoliko je boravak duži od sedam dana, polupansion za dve osobe košta 12.100 dinara dnevno, a usluga podrazumeva i neograničeno korišćenje velnes i spa centra.

Srebrno jezero

Foto: Ivan Popovič/Nova.rs

Noćenje u dvokrevetnom apartmanu košta od 3.500 dinara za dvoje, dok je cena privatnog smeštaja za porodicu sa dvoje dece 4.300 dinara po danu.

U hotelskom smeštaju noćenje sa doručkom u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama košta 3.240 dinara po osobi, što je cena sa popustom od deset odsto ukoliko se u hotelu boravi najmanje pet dana. Deca od tri do 12 godina imaju pedeset odsto popusta na redovnu cenu.

Divčibare

Foto: Shutterstock/maRRitch

Noćenje za dve osobe u dvokrevetnom apartmanu dostupno je po ceni od 3.000 dinara, dok je trošak iznajmljivanja privatnog smeštaja u apartmanu od tridesetak kvadrata za porodicu sa dvoje dece 4.000 dinara dnevno.

Polupansion za porodicu sa dvoje dece u hotelu sa četiri zvezdice košta 21.000 dinara, uz neograničeno korišćenje spa centra. Cena polupansiona za dve osobe u dvokrevetnoj hotelskoj sobi iznosi 19.200 dinara po danu.

Kopaonik

Kopaonik
Kopaonik

Apartman za dve osobe može se iznajmiti po ceni od 3.500 po danu, dok je za noćenje u privatnom smeštaju za porodicu sa dvoje dece potrebno izdvojiti 4.000 dinara dnevno.

Noćenje s doručkom za dve osobe u dvokrevetnoj hotelskoj sobi dostupno je po ceni od 10.240 po smeštajnoj jedinici, a cena te usluge za četvoročlanu porodicu je 17.400 dinara dnevno.

Pun pansion za dve osobe u hotelu košta 15.100 dinara dnevno, odnosno 28.700 dinara za porodicu s dvoje dece.

Palićko jezero

Noćenje za dve osobe u dvokrevetnom apartmanu nedaleko od samog jezera košta 3.500 dinara, dok je najam privatnog smeštaja za porodicu sa dvoje dece od 4.000 dinara dnevno.

Palićko jezero, Foto: Janos Zanin / Alamy / Alamy / Profimedia

Noćenje sa doručkom u hotelu na Paliću može se pronaći po ceni od 6.750 dinara po osobi, a u cenu je uračunato i korišćenje fitnes centra i zatvorenog bazena. Deca do šest godina ne plaćaju smeštaj i doručak, dok mališani uzrasta od šest do 12 godina plaćaju pedeset odsto cene smeštaja i doručka.

Cena paketa za dve odrasle osobe sa dvoje dece do 12 godina starosti, koji uključuje pet noćenja sa doručkom, iznosi 90.000 dinara.

Fruška gora

Vrdnik, Ravanica Foto: Shutterstock/Zoran Milosavljevic

Zakup smeštaja za dve osobe u privatnom apartmanu veličine 25 kvadrata, nedaleko od banje Vrdnik, košta 2.500 dinara dnevno, dok je smeštaj za porodicu sa dvoje dece u apartmanu od 35 kvadratnih metara dostupan po ceni od 3.500 dinara po noći.

Noćenje sa doručkom u hotelu košta od 8.450 dinara po osobi, dok je cena polupansiona 10.100 dinara po osobi, uz popust za boravak duži od tri noći.

Vrnjačka Banja

Noćenje u privatnom smeštaju košta od 3.000 dinara za dve osobe, dok je zakup smeštaja za porodicu sa dvoje dece od 4.000 dinara dnevno.

Vrnjačka Banja Foto: Shutterstock

Noćenje u dvokrevetnoj hotelskoj sobi u samom centru Vrnjačke Banje dostupno je po ceni od 4.500 dinara za dvoje. Cena hotelskog smeštaja za porodicu sa dvoje dece, bez obroka, kreće se od 7.000 dinara dnevno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare