Na prostranim poljima u selu Kamenica kod Osečine, meštani uglavnom uzgajaju krave i ovce koje čuvaju njihovi psi, međutim u domaćinstvu Urošević situacija je malo drugačija jer mlada Katarina (26) koja je strastveni lovac kao i njeni otac i brat, u svom dvorištu ima ni manje ni više nego srnu.

Katarina je uspela da pripitomi srnu koja je danima „svraćala“ na njeno domaćinstvo. Kako priča za Nova.rs, u početku je nailazila na tragove, ali nije znala ko se šunja po njenom dvorištu sve dok je jednog dana nije ugledala na kućnom pragu.

Srna Foto:Privatna arhiva/Katarina Urošević

„Zapravo, pre nekoliko nedelja, našla sam u prirodi jedno malo lane, tek nekoliko dana staro. Pretpostavljam da su joj roditelji nastradali i bila je ostavljena prirodi na milost i nemilost. Sasvim je sigurno da bi i ona završila tragično, pa sam je nahranila i ostavila na istom mestu misleći da će se sama snaći“, priča nam Katarina.

Njena pažnja se, izgleda, dopala mladom lanetu koje je počelo svaki dan da izlazi iz šume tražeći baš Katarinu.

Pročitajte još:

„Iako je šumska životinja, srna se vrlo brzo pripitomila, pa je svima nama postala mila i draga. Jednoga dana, zatekla sam je na kućnom pragu. Pretpostavljam da je to lane koje sam hranila. Deca iz komšiluka dolaze da se poigraju sa njom i verovali ili ne, ona uopšte ne beži. Vidi joj se u očima da se oseća bezbedno i sigurno“.

Srna Foto:Privatna arhiva/Katarina Urošević

Ipak, ni Katarina ni njena porodica nisu želeli da „zarobe“ srnu, nego su je prepustili da se slobodno kreće.

Katarina Urošević Foto:Privatna arhiva

„Nismo je ni u jednom trenutku zatvorili, niti smo je stavljali u boks. Nahranimo je ispred kuće, u dvorištu, tu je i ostavimo kada mi uđemo u kuću. Često uđe i ona za nama, međutim ostavimo vrata otvorena i ona sama ode. Nekada je nema po nekoliko dana, međutim ne razmišljam o tome da joj se nešto desilo jer je već odrasla i mislim da može da se brine sama o sebi. Svakako je dobrodošla kad god nam svrati“, ističe ova plemenita devojka.

BONUS VIDEO: Potraga za crnim panterom i dalje traje i postaje prava lovačka priča 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare