Foto:shutterstock by BalkansCat ; Nova.r semsc-csem.org; shutterstock

Potres je bio jak.

U Kraljevu se dogodio zemljotres, koji je bio osetno jak. Republički seizmološki zavod objavio je da je zemljotres bio magnitude 2.3 stepena Rihtera.

Zemljotres je bio tolike jačine da je pomerao nameštaj u kućama, javljaju čitaoci Nova.rs

„Sedela sam na dvosedu i htela sam da ustanem, u tom trenutku je počelo da trese i da puca nešto. Dugo je trajalo, nije htelo da stane. Kad sam izletala napolje svi ljudi su izleteli“, rekla je B. L. (25) iz Kraljeva.

Na današnji datum, 3. novembra 2010, Kraljevo je pogodio zemljotres magnitude 5,4 ili 5,3 stepeni Rihtera. Hipocentar zemljotresa bio je na oko 10 km dubine.

Prema saopštenju Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra, u periodu između 02:11 i 02:45 časova dogodila su se dva manja potresa magnitude oko 2,2 stepena Rihterove skale. Oko 09:25 časova po lokalnom vremenu dogodio se još jedan jači potres, kao posledica smirivanja tla.

U zemljotresu je poginulo dvoje ljudi, oko 180 je zadobilo lakše telesne povrede, a izazvana je i velika materijalna šteta. Neki vid oštećenja je pretrpelo oko 16 hiljada kuća, 8.500 stanova, 33 škole i nekoliko stotina privrednih objekata. Posledice zemljotresa osetilo je oko 80 hiljada ljudi.

***
BONUS VIDEO: Zemljotres usred TV uključenja – vrisci i panika u Petrinji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar