Izgradnja javne podzemne garaže Skerlićeva
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Iza stambenog bloka 71 na Novom Beogradu, u Ulici Jurija Gagarina već duži period odlaže se građevinski šut i zemlja sa različitih gradilišta, a nadležne službe ne reaguju na pozive stanara tog novobeogradskog bloka.

Na licu mesta nalazi se buldožer, bez registarskih oznaka, koji ravna zemlju, armatura, betonski blokovi, staklena vuna, cigle i ostali građevinski šut.

U podnožju brda zemlje je neformalno naselje, a jedan od stanara tog naselja rekao je da se plaši da će ih žive zatrpati.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanar Vladimir Trajković izjavio je danas FoNetu da kamioni raznih građevinskih firmi iza bloka 71 dovoze šut i zemlju i istovaraju u vodozahvatu Surčinsko polje, gde je stroga zona sanitarne zaštite beogradskog vodoizvorišta.

„Tu vodu crpi sistem reni bunara sa leve obale reke Save. Problem je utoliko veći zbog toga što se zemljani iskop i šut dovoze sa prostora nekadašnje Fabrike odlivaka Beograd, nekadašnje Industrije motora i traktora, gde je zemljište kontaminirano livničkom šljakom i raznim metalima i uljima“, rekao je Trajković.

BONUS VIDEO: Ponovo se kopaju rovovi po Savskom nasipu: Gradske vlasti postavljanjem rasvete krše zakon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar