"Epidemija protesta u Srbiji je spontana, ali nije slučajna. Tragedije koje su šokirale javnost razbudile su potisnuto nezadovoljstvo raznim drugim stvarima. Od poljoprivrede do elektroprivrede, od korupcije do nepotizma u svakoj opštini", rekao je Goran Dimitrijević u uvodu Dnevnika televizije Nova.

„A sve ima veze sa opštim stanjem u društvu i vlašću koja takav sistem vrednosti i upravljanja gradi već duže od jedne decenije. Time, kako se dobijaju ili gube poslovi ili radna mesta koja imaju veze sa državnom službom ili državi bliskim firmama. Time, ko šta sve može i sme i na osnovu čega.

Traži se odgovornost i rešenje problema koji vređaju dostojanstvo i inteligenciju, a ne zamazivanje očiju i besomučno čuvanje položaja, privilegija i interesa povlašćenih. U to spada i masovno nezadovoljstvo zaposlenih u javnim službama i gradskim preduzećima širom Srbije, na koje se vrše pritisci i ucene da 26. maja obavezno dođu u Beograd na skup podrške predsedniku. Vlast ima sve veći problem da suzi kanjon između onoga što narod zaista misli i onoga kako se to agresivno predstavlja i oblikuje na svih pet od vlasti kontrolisanih televizija sa nacionalnom pokrivenošću“, zaključio je Dimitrijević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare