Foto:Humanitarna fondacija Pokreni Život

Da bi Stevan i Filip imali sve što im je potrebno njihov otac neumorno obilazi vašare i razne manifestacije na kojima prodaje kokice i šećernu vunu.

Stevan (2011) je rođen carskim rezom u terminu a na rođenju je dobio ocenu 5.

Trudnoća je bila rizična, majka je hospitalizovana u bolnici radi održavanja trudnoće. Sa 8 meseci je počeo da sedi, prve reči je izgovorio sa 10 meseci, a sa 16 meseci je prohodao.

Roditelji su već sa nepunih godinu dana primetili da je Stevan prestao sa izgovorom, da nema komunikaciju, ne prati pogledom, a posle obavljenih pregleda lekari su konstatovali da je kod Stevana prisutan autistični poremećaj.

Uz pomoć logopedskih i defektoloških tretmana na koje su ga roditelji vodili, Stevan je sa napunjenih 6 godina ponovo progovorio, pohađa i školu ali povremeno ima periode agresije.

Filip (2014) je rođen u 8. mesecu trudnoće carskim rezom, imao je krvarenje na mozgu i bio je u inkubatoru. Kao posledicu ima strabizam i nosi naočare.

Filip je prve reči izgovorio sa 8 meseci, a prohodao je sa 14 meseci.

Foto:Humanitarna fondacija Pokreni Život

Sa nepune 2 godine roditelji su primetili da i Filip ima iste simptome kao i stariji brat, pa su nakon obavljenih pregleda lekari potvrdili da i on ima autistični poremećaj i od tada kreće borba za Filipov napredak.

Filip takođe pohađa logopedske i defektološke tretmane koji mu pomažu u pravilnom razvoju i napretku, izvršava naloge, ali za sada ima mali fond reči.

Idu u školu i Stevan će sada 5. razred, a Filip 2. razred.

Da bi nastavili sa tretmanima i lečenjem svim drugim dostupnim vidovima lečenja njihovim roditeljima su neophodna finasijska sredstva koja nisu u mogućnosti da sami obezbede.Sredstva su im potrebna za logopedske i defektološke tretmane, hiperbaričnu komoru, lekove, suplemente, tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, genetska ispitivanja, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Da Filip i Stevan imaju srećnije detinjstvo!

Slanjem SMS poruke 180 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001714046-75

Uplatom na devizni račun: 160-6000001714409-53

IBAN: RS35160600000171440953

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

PROČITAJTE JOŠ

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar