Nakon što se nedavno pojavio snimak iz vazduha koji pokazuje vilu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi, arhitekta Dragoljub Bakić ocenio je da je ovo jedan "arhitektonski, urbanistički i kulturološki zločin, ali i zločin prema komšijama".

Dragoljub Bakić je rekao kako je ta vila „uništila ceo ambijent i unakazila i smanjila vrednost ne samo tom kraju, već čitavoj Bežanijskoj kosi“.

„Ovo što se dogodilo na Bežanijskoj kosi, da se jedan stambeni niz veoma uspešan, arhitektonsko-urbanistički rešen, koji tu stoji decenijama i koji kada je napravljen bio veoma poštovan i cenjen među našim arhitektonskim stručnim krugovima, da se ona onako uništi jednom intervencijom kao da je sa Marsa pala bomba i da napravi jedan betonski kubus, te da uništi ceo ambijent i unakazi i smanji vrednost čitavom nizu, čitavom kraju i čitavoj Bežanijskoj kosi“, rekao je Bakić u video obraćanju.

On je naveo da ovo „nije samo arhitektonski i urbanistički zločin, već i društveno-politički, sociološki, kulturološki, a pre svega zločin prema komšijama.“

„Ovo ne bi moglo da se dogoodi u Beogradu pod dahijama. Tada su važila dva osnovna urbanistička pravila, a to je bilo pravo na vidik i poštovanje komšije. Neka vam je sa srećom Beograđani, ćutite i dalje“, poručio je Bakić.

On je naveo da ne zna da li će biti novih beogradskih izbora ili ne, ali bi da se on pita „pravio izbore svakih šest meseci“.

„Dok se ne pronađe ličnost kojoj je u glavi jasno da Beograd ne može da bude partijski plen i da ljudi sa pozicija moći ne mogu da rade šta god im padne na pamet“, rekao je Bakić.

***

BONUS VIDEO – Snimak iz drona otkriva razmere Šapićeve bahatosti: Monstrum objekat gradonačelnika naružio ceo kraj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar