Cene u prodavnicama sve su više, kupovna moć građana sve je slabija, inflacija nastavlja da raste. Iako su cene pojedinih osnovnih životnih namirnica zamrznute, građani su nezadovoljni stanjem koje zatiču u prodavnicama. Ekipa portala Nova.rs razgovarala je sa Beograđanima, koji su nam rekli da im najteže padaju poskupljenja osnovnih proizvoda koje kupuju svakodnevno.

Kako kažu Beograđani, poskupljenja su primetna, a iz njihovih odgovora može se zaključiti da je u poslednjih nekoliko meseci poskupelo sve.

„Šta je najviše poskupelo? Pa sve po malo“, kaže jedan od sagovornika našeg portala.

„Jedem dosta ribe, pa sam primetio da je riba najviše poskupela, pogotovo morska i to drastično – dva puta više nego što je bila nekad“, nadovezao se drugi Beograđanin.

Kako građani ističu, primetili su da su i one namirnice koje kupuju svakog dana poskupele za 20 do 30 odsto.

„Prvo je bilo nestašica, a sada ima svega ali su digli cene“, govori jedan od naših sagovornika, i dodaje da je poskupelo sve – brašno, ulje, hleb, i generalno sve osnovne namirnice.

Na pitanje koja poskupljenja građanima najteže padaju, jedan od sagovornika ističe da veruje da su to za penzionere meso i suhomesnate prerađevine.

„Ali koliko čujem svujda je pomalo poskupelo, pa mora i kod nas, mislim da je takav trend u celom svetu“, dodaje on.

Žena koju smo zatekli ispred jednog od novobeogradskih marketa kaže da joj najteže padaju poskupljenja hrane – „jer odeću imamo u rezervi, a hranu moramo nešto da jedemo“.

„Narod to voli, rekao je 3. aprila. Evo ga zlatno doba, pa nek’ uživaju“, zaključila je sagovornica Nova.rs.

Anketu pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Pogled ka zimi: Cene ogreva dvostruko veće

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare