Foto: Shutterstock/Baloncici

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je danas Tanjugu da ima nekoliko zainteresovanih kompanija koje žele i vide mogućnost da investiraju u lokaciju na kojoj se nalazi zgrada Generalštaba u Beogradu oštećana u bombardovanju 1999. i istakao da nikakav dogovor još nije postignut niti dokument potpisan, kao i da su neistinite tvrdnje da postoji namera da se pokloni to državno zemljište.

„Vlada Srbije je donela odluku da me ovlasti da pregovaram i potpišem memorandum sa potencijalnim partnerima za revitalizaciju kompleksa bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu odnosno (SSNO), kasnije Generalštaba. Međutim, nikakav dogovor niti smo postigli, niti je bilo koji drugi dokument na osnovu tog ovlašćenja potpisan“, rekao je Vesić.

Naglasio je da nije potpisan ni memorandum, ni ugovor, niti bilo šta drugo što proizilazi iz tog ovlašćenja.

„Kada i ako bilo kakav ugovor ili akt bude potpisan, tada će Vlada Srbije o tome obavestiti javnost i biće konferencija za štampu i javnost će naravno biti upoznata sa svim detaljima potpisanog akta“, rekao je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ:

Kaže da ne treba praviti senzaciju tamo gde nema, jer nije vest da je neko dobio ovlašćenje da potpiše ugovor, već da bi vest bila da su ugovor ili memorandum potpisani, ali da se to još uvek nije dogodilo.

„Da li će se dogoditi, zavisi od toga da li ćemo moći da se dogovorimo sa potencijalnim partnerima ili ne, ili ukoliko se ne budemo dogovorili, nikakvog ugovora neće biti“, istakao je Vesić.

Napomenuo je da posle potpisivanja memoranduma ili ugovora sledi reizrada projekta i eventualna promena urbanističkog plana, pošto se još ne zna se da li će biti potrebna ili ne.

„Što znači da će se te procedure obavljati po sadašnjim zakonima koje podrazumevaju javnu raspravu i uključivanje javnosti. Tako da će javnost na vreme biti obaveštena o svemu, o projektu koji se priprema“, rekao je Vesić za Tanjug.

BONUS VIDEO: Kome Srbija poklanja prostor srušenog generalštaba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar