Kancelarija, poslovni prostor
Foto: Shutterstock

Tržište kancelarijskog prostora u Beogradu potpuno se oporavilo tokom 2021. godine, saopštila je kompanija CBS International. Tražnja je bila veća za 70 odsto nego u pandemijskoj 2020. godini, pa se ove godine nastavlja i dodatna razvojna aktivnost na tom tržištu.

Tražnja za kancelarijama na godišnjem nivou, kako se dodaje, prošle godine je premašila 158.000 kvadrata.

Pored nekoliko poslovnih projekata koji su završeni u 2021. godini, ukupne površine 62.000 kvadrata, u 2022. i 2023. godini, planiran je završetak više projekata.

Na taj način će se ukupna ponuda modernog kancelarijskog prostora u srpskoj prestonici povećati za novih 236.000 kvadrata, piše Nova ekonomija.

Kako se dodaje, završena je nova poslovna zgrada u okviru kompleksa Airport City Belgrade ukupne površine 15.700 kvadrata, koji su namenjeni za izdavanje.

Ta zgrada, kako se dodaje, predstavlja jedanaestu zgradu u okviru ovog poslovnog parka, investitora AFI Europe.

Podseća se da Novi Beograd predstavlja centralnu poslovnu zonu, ali da sve veći broj IT kompanija, koje ulaze na tržište glavnog grada Srbije, za svoje kancelarije bira centar grada.

Kako se ocenjuje, taj trend stvorio je potrebu za dodatnim kancelarijskim prostorpm u centru grada, među kojima je projekat kompanije AFI Europe, Skyline AFI Tower.

On se nalazi u okviru poznatog stambeno-poslovnog kompleksa Skyline Belgrade u centru grada.

Taj projekat biće spreman za useljenje krajem 2022. godine, sa skoro 30.000 kvadrata kancelarijskog prostora za izdavanje.

BONUS VIDEO Ko vara stanare zgrada – upravnici ili propisi?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar