Aleksandar Šapić Foto: Marko Dragoslavić/FoNet

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ponovio je danas da će do kraja septembra biti otvorena nova autobuska stanica, u novobeogradskom bloku 42, i dodao da završetak stanične zgrade, koji je pri kraju, neće uticati na rad autobuske stanice, ni na koji način.

„Autobuska stanca i sav autobuski saobraćaj se prebacuju na Novi Beograd za petnaestak dana“, kazao je Šapić na sednici Skupštine grada na kojoj se razgovara o rebalansu budžeta.

Dodao je i da kada bude izgrađena stanična zgrada, biće mnogo više prostora i za kompaniju BAS koji koji rukovodi stanicom.

Šapić je kazao i da je stajalište na Autokomandi, gde su ukrcavaju putnici za međugradske linije ka jugu zemlje, bilo potpuno nebezbedno, zbog čega grad uređuje novo stajalište.

PROČITAJTE JOŠ:

„Našli smo prostor, baš na Autokomandi koji će da bude sređen vrlo brzo. To će biti stajalište Jug gde će moći da stanu ljudi, gde će moći da izađu i uđu u autobus bezbedno“, kazao je gradonačelnik Begrada.

Šapić je naveo i da se uvodi nova linija javnog prevoza koja će omogućiti putnicima koji međugradskim autobusima dolaze u Beograd iz pravca juga, da lako dođu do centra grada, pa i u Klinički centar Srbije.

BONUS VIDEO: Šapić računa koliko tačno novih autobusa izlazi na ulice Beograda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare