Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na tender za izgradnju i proširenje Ulice Save Maškovića i Crnotravske stigle su, prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića - dve ponude, a izabrana je ponuda u iznosu od 437 miliona dinara grupe ponuđača koju predvodi RAS Inženjering.

Druga ponuda je iznosila 487 miliona dinara.

Vesić je objasnio da je planirana izgradnju te dve saobraćajnice ukupne dužine oko jedan kilometar, sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, obostranim trotoarima i pratećom infrastrukturom, dodavši da je rok za izvođenje radova 180 dana od uvođenja dobavljača u posao.

On je naveo da se rekonstrukcijom i proširenjem Crnotravske i Ulice Save Maškovića nastavlja izgradnja u etapama unutrašnje obilaznice kroz Beograd.

„Ona će bulevarima sa četiri trake povezati Most na Adi i budući Most na Adi Huji, čiju izgradnju počinjemo 2021. godine. Na ovoj obilaznici već radimo Bulevar patrijarha Pavla, koji ćemo u proleće 2022. godine povezati sa Mostom na Adi“, objasnio je Vesić.

Kako je rekao, u toku je tender za projektovanje ulice sa četiri trake u okviru saobraćajnice Borska – petlja „Lasta“, koja je dugačka oko pet kilometara.

„Ona obuhvata potez od Borske ulice preko Save Maškovića, pored naselja Stepa Stepanović i Braće Jerković do auto-puta i petlje ‘Lasta’. Čim budemo završili projekat, raspisaćemo tender za izgradnju ove saobraćajnice“, poručio je Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar