Foto: N1

Većina radnika prve smene fabrike "Gorenje" Valjevo obustavila je proces proizvodnje na sat vremena jer su nezadovoljni decembarskom zaradom

Marina Pavlović iz sindikata Nezavisnost „Gorenje“ potvrdila je za N1 da je bilo spontane obustave rada i bez učešća sindikata.

Pavlović kaže da su radnici nezadovoljni, pre svega, niskim zaradama, a potom sistematizacijom radnih mesta i uslovima rada.

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u ovoj valjevskoj fabrici Nenad Đurđević je izjavio za valjevske internet novine Kolubarske.rs da je skoro hiljadu zaposlenih 15. januara primilo minimalne zarade, što je bio razlog obustave rada.

„Taj minimalac je isplaćen jer su se ‘sudarili rangovi plata’, tako da je za pet najnižih rangova isplaćen isti-minimalni iznos zarade, a u pitanju su poslovi različitog opterećenja“, objašnjava Đurđević.

PROČITAJTE JOŠ:

Đurđević je rekao da su upoznali centralu ASNS-a u Beogradu o problemima i sa nezadovoljstvom radnika i da očekuju direktne kontakte iz Beograda sa rukovodstvom „Gorenja“.

N1 nezvanično saznaje da su pregovori predstavnika radnika i rukovodstva fabrike „Gorenje“ otpočeli i da će biti nastavljeni i sutra.

BONUS VIDEO: Produžena zabrana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare