Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Prema podacima Geodetskog zavoda Srbije, u februaru je porastao promet nekretnina u Srbiji za 17,65 u odnosu na januar, a za 10,9 procenata u odnosu na prošlu godinu. Gledajući po regionima, podaci govore da je najveći rast u prometu nekretnina zabeležen u regionu Šumadija i Zapadna Srbija za čak 23,1% u odnosu na prošlu godinu.

U martu, aprilu i maju prošle godine, tržište je prestalo da funkcioniše, kupci su se povukli. Posle završeka vanrednog stanja, povećano je interesovanje za kupovinu seoskih domaćinstava. Sa druge strane, mnogi koji su do tada i želeli da prodaju nekretnine u seoskom području su se povukli.

Povezane vesti:

Zlatiborski okrug iz godine u godinu razvija turističku ponudu pa tako privlači sve veći broj kupaca iz zemlje ali i iz inostranstva. Prirodne lepote, klima i brojni turistički sadržaji privlače turiste i ljubitelje prirode da investiraju u ovaj kraj.

Promet nekretnina povećan je početkom ove godine, a u februaru u odnosu na isti mesec prošle godine, veći je za 50 odsto.

Cene stanova u centralnom gradu Zapadne Srbije, kada je u pitanju novogradnja, porasle su pa se kvadrat u Užicu kreće od 1.100 do 1.250 evra, a cene kvadrata starije gradnje od 500 do 800 evra. Na Zlatiboru cena kvadrata stambenog prostora kreće se od 1.300 evra po kvadratu pa i preko 2.000 evra u apart hotelima. U Užicu je najveće tražnja a najmanja ponuda manjih stanova, od 35 do 40 kvadrata, dok je istovremeno prisutna velika ponuda većih stanova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar