Foto: Shutterstock

Čak osam subotičkih javnih preduzeća zatražilo je saglasnost od Gradskog veća za povećanje cena usluga, a ukoliko budu odobrene, nove cene će se primenjivati od 1. februara naredne godine, što znači da će ih građani osetiti na računima koji će doći na naplatu u martu.

JKP “Subotičke pijace” zatražilo je povećanje cena pijačnih usluga, pa će tako na Mlečnoj pijaci, u mlečnom delu, zakupci mesečno plaćati zakup tezge 6.310 dinara, zakup tezge sa vitrinom za mlečne proizvode koštaće 8.422 dinara, a sa vitrinom za meso i mesne proizvode 11.621 dinar.

Mesečni zakup prodajnog mesta za jaja koštaće 4.066 dinara, koliko i mesečni zakup prodajnog mesta na cvetnom trgu, dok će u voćnom delu zakup tezge koštati 8.577 dinara mesečno.

Na pijaci Zelenac korisnici usluga će zakup tezge plaćati 6.671 dinar mesečno, sa vitrinom za meso i mesne proizvode 9.595 dinara, a sa vitrinom za mlečne proizvode 8.427 dinara.

Pročitajte još:

Na Teslinoj pijaci zakup tezge korisnike usluga koštaće 4.066 dinara mesečno, a na Kvantaškoj pijaci 3.762 dinara.

JKP “Dimničar” zatražilo je povećanje cena dimničarskih usluga, pa će čišćenje i kontrola dimovodnih objekata po domaćinstvu na godišnjem nivou iznositi 2.192 dinara, koliko će koštati i po posebno podnetom zahtevu, van područja naseljenog mesta Subotice, odnosno za korisnike koji nisu u sistemu objedinjene naplate naknade za komunalne usluge.

JKP “Vodovod i kanalizacija” zatražilo je povećanje cena čiste vode, odvođenja i prečišćanjava otpadnih voda. Čista voda koštaće 76,38 dinara po metru kubnom, odvođenje otpadnih voda 48,75 dinara po metru kubnom, prečišćavanje otpadnih voda 56,88 dinara po metru kubnom, dok će naknada za pogonsku spremnost po svakom ispostavljenom računu iznositi 130 dinara.

JKP “Čistoća i zelenilo” je zatražilo povećanje cena usluga upravljanja komunalnim otpadom, pa će se tako sakupljanje, odvoženje i deponovanje otpada iz individualnih objekata naplaćivati 7,58 dinara po metru kvadratnom mesečno, iz stambenih zgrada 9,16 dinara po metru kvadratnom mesečno, a iz poslovnih prostora 20,79 dinara po metru kvadratnom mesečno.

U naseljima mestima u kojima korisnici usluga odlažu komunalni otpad u tipskim plastičnim vrećama, usluga će se naplaćivati 151 dinar po vreći, a u naseljenim mestima u kojima se usluga obračunava po domaćinstvu 637 dinara mesečno.

JKP “Parking” zatražilo je povećanje cena korišćenja parking prostora i ostalih komunalnih usluga. Na otvorenim parkinzima sat vremena u crvenoj zoni koštaće 55 dinara, u žutoj zoni 45 dinara, a u plavoj zoni 30 dinara.

Na zatvorenom parkingu kod Mlečne pijace sat vremena korišćenja parking prostora koštaće 45 dinara, a kod Otvorenog univerziteta 55 dinara.

Koje bi još usluge mogle da poskupe pročitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO Koliko inflacija poskupljuje slave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar