Kompanija “Sky solutions”, čije su ćerke firme poznate u muzičkoj industriji i po festivalima koje organizuju, dobila je posao u okviru projekta EXPO 2027. Njoj je dodeljen ugovor vredniji od četiri miliona dinara za konsultantske usluge i to "u oblasti projektovanja i dizajna audio-vizuelnog sistema za potrebe ove izložbe".

EXPO 2027, odnosno privredno društvo koje je zaduženo za organizaciju ove specijalizovane izlože u Beogradu, dodelio je ugovor firmi “Sky solutions DOO”, vredan 4,17 miliona dinara, odnosno gotovo 35.700 evra, sa PDV-om. Kako se navodi u odluci objavljenoj na Portalu javnih nabavki, u pitanju je posao konsultantskih usluga u oblasti projektovanja i dizajna audio-vizuelnog sistema za specijalizovanu izložbu. Ipak, više informacija o ovom ugovoru nema.

Navodi se, takođe, da je 21. juna upućen Poziv za podnošenje ponuda još jednoj firmi, odnosno preduzetničkoj radnji “Prolight”. Ipak, posao je dodeljen firmi “Sky soluitons”, koja je u vlasništvu Milenka Škarića.

Milenko Škarić o organizaciji Music Weeka i Pesme za Evroviziju
Foto: Nova.rs/video

Dakle, samo za konsultovanje oko dizajna dobiće blizu 40.000 evra.

„Umetnička delatnost u okviru izvođačke umetnosti“

Firma koja će biti angažovana na projektu EXPO 2027, bavi se, kako se navodi u APR-u, “drugim umetničkim delatnostima u okviru izvođačke umetnosti”.

PROČITAJTE JOŠ

“Sky solutions” je i ranije dobijala poslove od državnih ustanova. Sklapala je ugovore sa MUP-om, Rvačkim savezom Srbije, Agencijom za bezbednost saobraćaja, Evropskim prvenstvom u vodenim sportovima 2024, i to za iznajmljivanje opreme, zakup multimedije, promocije, organizacije koncerata i slično.

Poznatije su ipak njene ćerke firme, koje organizuju muzičke festivale i slične događaje. Recimo, u Škarićevom vlasništvu je firma “Sky music corporation”, preko koje je vlasnik još jedne kompanije, “Sky music center”.

Posao od 900.000 evra od Beograda

Ova firma dobila je, kao podizvođač, u aprilu ove godine, posao od Privremenog organa grada Beograda, i to za reklamiranje gradske uprave na Telekomovoj televiziji.

Ugovor je vredan skoro 900.000 evra, a novac se isplaćuje iz gradske kase.

Foto: Shutterstock

Po potpisanom ugovoru, Škarićeva firma u obavezi je da gradske manifestacije i događaje prenosi uživo, i to kako se navodi, na svom TV programu, “Sky music entertainment”, na kojem se uglavnom prikazuju muzički spotovi.

Organizuje „Beer fest“

“Sky music” poznata je i po tome što je 2022. godine preuzela organizaciju festivala “Beer fest”.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je Škarić rekao da će svim izvođačima naknado uplatiti honorare, koje prethodni organizator (Beogradska kulturna mreža), nije isplatio.

Takođe, Škarić je učestvovao u organizaciji festivala “Beogradska zima”, a mediji su svojevremeno bisali da je bio blizak sa gradskom upravom, u vreme kada je gradonačelnik bio Siniša Mali.

Poznata lica dobila poslove na EXPO

Na ime različitih nabavki za projekat EXPO 2027, dosad je zaključeno 12 ugovora i još četiri okvirna sporazuma.

Radovi na izgradnji kompleksa EXPO 2027 Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Veliku pažnju javnosti privukle su fime Srđana Šapera, koje su takođe angažovane na ovom, omiljenom projektu režima. Bivši “idol” i firme sa kojima je povezan dobile su posao pružanja marketinških usluga, vredan oko 15,47 miliona evra.

Takođe, posao je dodeljen i Igoru Isailoviću, beogradskom advokatu koji je poznat po tome što je zastupao Sinišu Malog, između ostalog i kada je vršen pritisak na njegovu tadašnju suprugu oko izjave date Agenciji za borbu protiv korupcije o poreklu 95.000 evra. Isailović je bio angažovan u poslu oko prenosa vlasništva u slučaju „Večernjih novosti“, na listi njegovih klijenata su bili i Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, a prijatelj je i Ane Brnabić. Za advokatske usluge, biće mu isplaćeno više od 100.000 evra.

BONUS VIDEO Ko će zaraditi od EXPO – građani ili saradnici vlasti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare