„Novi paket pomoći je kap u moru za turističke agencije“

Biznis 23. jul. 202015:10
Podeli:
Aleksandar Seničić / Foto: N1

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da je novi paket pomoći države tom sektoru samo kap u moru i da ga neće spasiti od propadanja jer su prihodi pali za više od 90 odsto.

On je za Betu rekao da JUTA neće prestati da insistira na sektorskoj podršci i da pomoć koju će agencije dobiti novim paketom mera države „razume samo kao pomoć da se pregura vreme do formiranja nove vlade“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć novi paket pomoći preduzetnicima, malim i srednjim firmama preko finansijske podrške u iznosu od 60 odsto minimalne zarade i odlaganje plaćanja poreza od najmanje jednog meseca.

„Turističkim agencijama, vodičima, hotelima, prevoznicima i drugim firmama u turizmu prihodi su dva-tri odsto u odnosu na prošlogodišnje i pomoć koja nam se nudi, a svaka je dobrodošla i na njoj smo zahvalni, samo je kap u moru i odložiće otpuštanje zaposlenih do septembra“, rekao je Seničić.

Dodao je da će JUTA kada se formira nova vlada insistirati na sektorskoj podršci turističkim agencijama.

„Svesni smo da za ekonomsku krizu nije kriva država, i ne ljutimo se na državu, već samo molimo za pomoć kako bi preživeli do naredne godine“, rekao je Seničić.

On je rekao da ne bi tražili pomoć da se sa izvesnošću može predvideti da će se na jesen otvoriti granice i da će moći da se radi, ali da je to malo verovatno.

„Turističke agencije nemaju posla, nije potrebna nikakva analiza stanja u poslovanju“, rekao je Seničić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar