Siniša Mali Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Ministar finansija Siniša Mali ponovo je danas u Skupštini Srbije pomenuo Dragana Đilasa i Dragana Šolaka nazivajući ih "tajkunskim dvojcem" i istakao da ih najviše boli to što je, kako kaže, Telekom Srbija danas samostalna kompanija.

„Nije pod uticajem ta dva tajkuna, samostalno donosi odluke, raste i razvija se“, rekao je Mali u Skupštini Srbije, a prenosi N1.

Komentarišući izjave opozicionih poslanika o tome da je što je Telekom pobedio kada su prava za prenosešenje Premijer lige u pitanju, Mali je kazao da je „dvojac tajkuna“ doživeo dva poraza.

Kako je naveo, Telekom Srbija je pobedila i dobila prava prenošenja Premijer lige, a sa druge strane Sautemton je iz prve lige upao u drugu.

„Moj savet za njih je, nisu vam važna prava za prenošenje prve lige, Sauthempton je u Čempionšipu i treba da se borite da se prenosi druga liga na televiziji SBB“, rekao je Mali.

Podsećamo da je Telekom Srbija platio oko 100 miliona evra po sezoni za prava na utakmice Premijer lige (EPL) u periodu 2022-28. Vrednost EPL povećana je za više od 700 procenata – sadašnji ugovor vredan je 12 miliona evra po sezoni u periodu 2019-22, piše portal SportBusiness, koji ističe da je to „ubedljivo najveće povećanje između dva ciklusa za vlasništvo nad pravima za velike sportske događaje u skorije vreme“.

Pred poslanicima su predlozi dva ključna medijska zakona, čijim bi usvajanjem, prema oceni medijskih stručnjaka, „Telekom postao legalni centar buduće državne propagande“.

Prema mišljenju brojnih medijskih radnika, Telekom se neće zaustaviti na legalizaciji svojih medija, već će nastaviti da kupuje druge medije, kako bi ugušio bilo kakvu kritičku reč, a sve po članovima 39 i 41 Zakona o javnom informisanju i medijima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar