Foto: Dragan Mujan/Nova.rs; Shutterstock; jugoinspekt.rs

Preduzeće Jugoinspekt Beograd ad biće privatizovano, nakon 125 godina postojanja. Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije tog preduzeća za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe Beograd.

Kako je preneo portal ekapija, pisma o zainteresovanosti se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Ministarstva – Kneza Miloša 20, Beograd, ili putem elektronske pošte na adresu [email protected].

Rok za prijavu je 5. oktobar.

Istorija preduzeća

Preduzeće je osnovano 1898. godine kao „Stanica za ispitivanje“.

„Istorija naše organizacije seže čak do 19. veka, kada je 1898. godine Ministarstvo privrede Kraljevine Srbije osnovalo Stanicu za poljoprivredno i hemijsko eksperimentisanje koja je vršla kontrolisanje semena, ispitivanja neorganskih đubriva i stočne hrane“, stoji na sajtu Jugoinspekta.

PROČITAJTE JOŠ

Jugoinspekt je nezavisna, specijalizovana, kompetentna, ovlašćena, akreditovana, odgovorna i međunarodno priznata kontrolna organizacija čije su glavne delatnosti kvalitativno i kvantitativno kontrolisanje, analitička ispitivanja, ocenjivanje usaglašenosti i sertifikacija proizvoda, usluga i sistema, stoji na sajtu preduzeća.

Kao najstarija organizacija ovog tipa u Srbiji i celom regionu Balkana, od svog osnivanja 1949. godine, uspešno i efikasno obavljamo sve poslove i aktivnosti definisane našim delokrugom, što je omogućilo da dostignemo status renomirane kompanije koja uživa puno poverenje kako klijenata i državnih organa tako i svih drugih zainteresovanih strana na nacionalnom i međunarodnom nivou.

BONUS VIDEO Da li je na delu privatizacija Visokog saveta sudstva?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare