Foto: Sebastian Duda / Panthermedia / Profimedia

Skupština Kragujevca usvojila je danas drugi rebalans budžeta za 2021. godinu koji je umanjen za dva odsto, sa ranije planiranih 9,096 milijardi na 9,26 milijardi dinara. Član gradskog veća Nenad Stanišić je rekao da je za razliku od prvog, junskog rebalansa koji je bio "tehnički", drugi rebalans uradjen zbog finansijsko-ekonomskih razloga.

„Razlozi za drugi rebalans nisu niti punjenje budžeta niti problemi sa likvidnošću, već to što struktura rashoda nije onakva kakvu smo očekivali“, rekao je Stanišić.

Naveo je da je osnovni razlog za rebalans činjenica da je za plaćanje izgubljenih sudskih sporova potrebno više od prvobitno planiranog iznosa od 300 miliona dinara, zbog čega su umanjeni ostali troškovi budžeta.

„Nažalost, ovim budžetom cifra za plaćanje izgubljenih sudskih sporova će morati da se uveća na 420 miliona, odnosno za 120 miliona dinara“ objasnio je Stanišić.

Dodao je da su smanjene i neke pozicije za kapitalne investicije.

Stanišić je rekao da prihodi od prodaje nepokretnosti nisu ostvarili u predvidjenom obimu, te je rebalansom planirano njihovo smanjenje za 22 procenta, odnosno za 450 miliona dinara.

Stanišić je dodao je da je dobro što je licitacijama u oktobru prodato još nekoliko gradjevinskih parcela i da će prihod biti ostvaren i po tom osnovu.

Istakao je da su prihodi od poreza na zarada za oko 15 procenata veći od očekivanih.

BONUS VIDEO: Vuk Jeremić suđenje pred Višim sudom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/nova.rs.officialpage/„>Facebook

https://twitter.com/novarsonline„>Twitterstrong>

https://www.instagram.com/nova.rs_portal/„>Instagram