Pošta šalter Foto:M.A./ATAImages

Direktorka funkcije usluga u JP "Pošta Srbije" Bojana Nikolić istakla je da Pošta Srbije ima usluge POS terminala od 2012. godine, a omogućila je korisnicima da ih koriste i sa karticama drugih banaka u poštanskim filijalama, ali ne pruža usluge plaćanja računa preko kartica, već se ta transakcija tretira kao podizanje gotovine.

„Svaka od banaka, koja nije Poštanska štedionica, zaračunava neku proviziju. To je provizija koju naplaćuje banka u skladu sa svojim tarifnikom i apsolutno je netačna informacija da Pošta Srbije na tome zarađuje“, objasnila je Bojana Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njenim rečima, POS terminali instalirani su na šalterima pošta u saradnji s Poštanskom štedionicom, a svi korisnici su preko obaveštenja koje se nalazi u svim poštama i na sajtu Pošte informisani o toj usluzi.

Inale, direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević demantovao je danas medijske navode da se građanima koji koriste kartice na POS terminalima u poštama naplaćuje veća provizija nego u nekim drugim finansijskim institucijama.

Provizije koje Pošta Srbije ima manje su u poređenju sa svim drugim bankama, rekao je Đorđević, dodajući da Pošte Srbije posluju kao finansijska institucija preko Poštanske štedionice.

BONUS VIDEO: Pretnje i ucene prema radnicima pošte u Moravičkom okrugu: Nastavljen štrajk u Gornjem Milanovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar