Foto: Instagram.com

Ne pamti se kad je jedan sportista napravio takvu histeriju u Olimpijskom selu kao Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Svojevremeno su Kobi Brajant, Jusein Bolt i Majkl Džordan izazivali najveću pomamu na Olimpijskim igrama zbog fotografisanja i autograma, sada je u toj ulozi Novak Đoković kao najveća zvezda u Tokiju.

Dolazak Novaka ostvario je mnogima san. Srpski sportiste netremice slušaju njegove priče o mentalnoj snazi i iskustvima sa terena, ostali nemaju baš takvu privilegiju, pa ga „jure“ za selfi i zajednički trenutak.

Novak praktično nije mogao ni da večera prvog dana svog boravka u Olimpijskom selu, ali mu to nije predstavljalo problem.

Svestan je svoje popularnosti i upravo zbog razmene energije sa drugim sportistima sa svih meridijana je i došao u Tokio.

Taj momenat znači svakom basketašu, tekvondisti, jahaču, odbojkašicama i rukometašicama, koji će iz Japana otići srećniji i bogatiji za još jednu veliku uspomenu.

Arsalan Kazemi, prvi iranski košarkaš u istoriji koji je draftovan u NBA, bezuspešno je „jurio“ Novaka.

„Ne mogu da verujem da sam propustio Novaka Đokovića prošle noći, dok je ‘kulirao’ u svom nacionalnom kompleksu. Bio je na manje od 10 metara, možda će biti večeras tu? Tako želim tu fotku“, napisao je Kazemi, u nadi da će Novak ovu poruku videti.

Egipatski rukometaši su imali nešto više sreće, argentinskoj odbojkaškoj selekciji je bio dovoljan i jedno mahanje uz osmeh, pa neka je i ispod maske.

Ne postoji sportista kog je Novak odbio, a Brazilke su posebno bile srećne zbog uspomene.

„Ljudiiiiiiii, ja sam bukvalno van sebe! Život mi se upravo promenio, i dalje ne mogu da verujem! Osim toga što mi je idol, on je super fina osoba. Obožavam ga“, napisala je brazilska odbojkašica Viktorija Gimaraeš uz fotografiju sa Novakom.

Ana Ferer, meksička dizačica tegova, nije želela da propusti svoj trenutak, pa je prekinula večeru Novaku.

Nisu samo nepoznati i za Novaka anonimni sportisti bili željni fotke, nije odoleo ni Fabio Fonjini, koji je Novaka nazvao „Rekordmenom“.

Ana Sen, ruska rukometašica,

„Tadaaaam. Pogodi ko je? Kao i u Riju, imam direktan pristup zvezdama u selu, šteta samo što moramo da se slikamo sa maskama. Kako je kul Novak, pozdravili smo se na našem jeziku, rekao je „privet“ i poželeo sreću i uspeh“, napisala je Ana.

Julija Managarova, još jedna ruska sportistkinja, dočekala je svojih pet minuta sa Novakom.

„Mogu li da kažem da sam ručala sa Novakom Đokovićem? Baš sam imala sreće da sretnem ovako veliku legendu, hvala ti Nole“, napisala je Julija, a Katja Ilina, olimpijska šampionka i rukometašica CSKA, zahvalila je Novaku uz reči da je legenda i veoma dobra osoba.

Karol Gatac, brazilska odbojkašica, ovekovečila je susret sledećim rečima: Idole treba veličati, živeo Novak Đoković. Kakav trenutak“, navela je Karol.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar