Foto: AP Photo/Andy Wong

Osmeh deteta i udarci Rokija Balboe - to mi je prva asocijacija na šampionku Australijan opena Arinu Sabalenku.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Beloruskinja je na nestvaran način pokorila Melburn i tako odbranila titulu iz prošle godine i osvojila svoj drugi grend slem u karijeri.

I to je uradila na neverovatan način, razbijajući svoje rivalke i najavljujući da bi Melburn mogao da bude njeno mesto uspeha na način na koji je to postao Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Prvu titulu je osvojila sa samo jednim izgubljenim setom, dok je ove godine rešila da počisti konkurenciju ne ostavljajući im ni mrvice.

U prva tri kola je prepustila smao šest gemova od čega joj je pet gemova uzela Čehinja Fruvirtova i tu je postavila temelj svoje zastrašujuće dominacije.

Do kraja turnira samo je Koko Gof uspela da je namuči u prvom setu kada je morala da se vadi iz problema i da kroz taj-brejk dođe do prednosti. I to je bilo manje više to.

Sve ostalo je narodski rečeno bilo luk i voda.

I to bez nekog prevelikog napora.

Moćan servis i prvi udarac posle toga rešavali su skoro sve probleme i već je tada praktično ostavljala rivalke u prašini. Iz njenih ruku nisu izletale loptice, njeni udarci su odjekivali kao bombe, dok su preko puta mreže nemoćne protivnice samo pogledima mogle da isprate gde završavaju.

Jedan, dva kombinacija i kraj. Tako je Sabalenka protutnjala do titule. Ruka joj je malo zadrhtala samo u poslednjem gemu kada je servirala za pobedu jer je znala da je blizu da ispuni obećanje dato prerano preminulom ocu.

Vrisak koji je postao njen zaštitini znak i koji ume da budemo iskreni da bude prilično iritantan, bio je na kraju urlik nove, stare šampionke koja je sa osmehom ispunila svoju misiju.

Foto: AP Photo/Andy Wong

Postala je tek peta teniserka u istoriji koja je osvojila Australijan open bez izgubljenog seta, ali je imala mnogo jaču motivaciju na drugoj strani.

Ona je svojevremeno obećala svom ocu da će do 25. godine osvojiti bar dve grend slem titule.

To je bio njihov zajednički san koji on nije doživeo. Zapravo, nije doživeo ni prvu titulu jer je iznenada preminuo pre četiri godine u svojoj 43. godini.

„Kada je umro, počela sam sve jače da razmišljam o tome. Sada ima 24 godine i imam nulu u svom džepu“ rekla je pre nešo više od godinu dana Sabalenka u dokumentaercu „Brejk poen“ u Netflikosvoj produkciji.

Neposredno posle toga je osvojila prvu titulu u Melburnu, a evo je sada i sa drugom krunom.

Kaže da joj je sve postalo lakše kada je o tome pričala sa svojom majkom.

„Kada sam joj rekla da želim da osvojim grend slem titulu zbog sećanja na njega, samo me je prekinula“ ispričala je Sabalenka.

Tada je dobila odgovor.

„O čemu pričaš, on je bio ponosan na tebe posle svake tvoje pobede. Svaki meč mu je bio važan, titule mu nisu značile previše“.

„Bilo je to veliko olakšanje za mene. Bio bi ponosan šta god da sam uradila. Konačno sam se osetila slobodno“.

Kada je uspela da dođe do drugog pehara i to pre nego što je napunila 26, samo je pogledala u nebo i poslala poljubac u raj.

Bilo je to za njenog pokojnog oca.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar