Novak Đoković uspeo je da preživi prilično težak duel sa Ivanom Gahovim u drugoj rundi mastersa u Monte Karlu.

Đoković je slavio sa 7:6(5), 6:2, ali je morao pošteno da se naradi da bi do toga došao. Veći protivnik od ruskog tenisera (198. na svetu do ovog ponedeljka) bio je Novak sam sebi.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je to pojasnio i otkrio zbog čega od 2015. godine nije stigao dalje od četvrtfinala u Monte Karlu. Šuškalo se o tome zbog čega zapravo toliko loše počinje sezonu na šljaci, a sada je i sam govorio kada je objašnjavao „da je sve škripalo u igri“.

„Mogu da govorim samo u svoje ime, šljaka je za mene uvek bila najizazovnija podloga da se prilagodim, da uđem u ritam. Istorijski kroz karijeru mi je bila potrebna jedna ili dve nedelje turnira da zaista počnem da igram onako kako želim. Ove godine sam trenirao tri nedelje i osećao sam se dobro tokom poena na treningu, ali je drugačije kada igrate meč pogotovo što je danas bilo vetrovito, pa nije bilo lako pronaći ritam, da lepo pogodite loptu, da lepo izbacite loptu pri servisu, igrao sam sa levorukim igračem koji nije imao mnogo toga da izgubi. Sve te stvari su faktor u igri i načinu na koji se osećate na terenu. Drago mi je da sam prevazišao prvi korak jer se nadam da će biti bolje i lakše od sad nadalje“, poručio je Đoković.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Zatim je pojasnio zbog čega mu je zapravo potrebno toliko vremena da se prilagodi podlozi.

„Takva je moja igra, ne znam. Možda je za neke druge momke sve to prirodnije, pretpostavljam da im je lakše da se prilagode na podlogu, kretanje, udaranje lopte i nalaženje ritma prilikom udaraca. Ne znam… Meni treba više vremena nego drugim momcima. Tako je kako je, kao što je uvek bilo.“

Zatim je pojasnio da nije bio zaista anksiozan.

„Naravno da je mentalitet kroz čitavu moju karijeru bio da budem bolje iz godine u godinu, da svaki put kada izađem na teren imam prave ciljeve na kojima radim koji će unaprediti moju igru, ali to je način na koji se osećam na terenu. Sa šljakom je drugačije nego sa ostalim podlogama. Potrebno je više vremena. Mečevi su ono što mi je potrebno. Poeni na treningu mogu da pomognu, ali ništa ne pomaže kao zvanični meč. Zato se nadam da ću imati što više mečeva ove sedmice“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO „Kako svi uvek proigraju protiv mene?“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar