Lebron Džejms
Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Nije moglo bez drame.

Prethodno veče su saigrači u Denveru proveli gledajući televiziju, znali su da neće saznati protiv kog će igrati u ponedeljak od 04.30 po vremenu u Srbiji, ali su isto tako znali da će saznati protiv koga sigurno neće.

PROČITAJTE JOŠ

Lebron Džejms je i sa punih 38 godina zablistao i uspeo da donese pobedu Los Anđeles Lejkersima nad Minesotom sa 108:102 posle produžetka.

Postigao je 30 poena, nanizao je 10 skokova uz šest asistencija za neverovatnih 45 minuta minuta na parketu. Ovog puta je čovek prevage bio Denis Šruder koji je postigao 21 poen u četiri skoka i dve asistencije, dok je Entoni Dejvis upisao 24 uz 15 skokova, doduše imao je neuporedivo lakši posao nego što se očekivalo jer je Rudi Gober suspendovan nakon što je udario Kajla Andersona u poslednjem meču ligaškog dela.

Mogli su Lejkersi i ranije da završe posao, ali je Majk Konli postigao tri slobodna bacanja na 0,1 sekunde do kraja susreta kako bi meč uveo u produžetak. Lejkersi su ovom pobedom obezbedili sebi plej-of seriju sa Memfis Grizlisima, dok će Minesota čekati pobednika duela između Nju Orleans Pelikansa i Oklahoma Sitija (četvrtak, 02.30). Upravo će jedan od ova tri tima izaći na crtu Denveru, ali priprema meča praktično još uvek ne može da krene jer su u pitanju tri potpuno različite ekipe.

Lejkersi su do trijumfa došli odličnom defanzivom. Dozvolili su Minesoti da postigne samo sedam poena u poslednjih 11 minuta od sredine četvrte četvrtine i tako su nadoknadili minus od 15 poena.

Šruder je postigao trojku za prednost na 1,4 sekunde do kraja, a onda je Konli ubacio pomenuta slobodna bacanja.


NBA liga, plej-in rezultati i raspored

Sreda

Majami – Atlanta 105:116

LA Lejkers – Minesota 108:102 pp

Četvrtak

Toronto – Čikago 01.00

Nju Orleans – Oklahoma 03.30

BONUS VIDEO Lebron Džejms oborio rekord Džabara po broju postignutih poena u NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar