Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Sloun Stivens, američka teniserka, nema velike ambicije u poslu kojim se bavi već dugi niz godina, iako je nekada bila treća na svetu.

Amerikanka trenutno ima 31 godinu, zauzima 75. poziciju na WTA listi i poražena je u poslednjih šest mečeva, ali sve na jakim turnirima.

Stivens je 2017. godine podigla titulu na US Openu, naredne godine bila je treća na svetu, što joj je najbolji rang u karijeri, ali više ne želi da bude među najboljima.

„Nema ništa loše u tome ne biti Novak Đoković, ne može ceo svet da bude prvi na svetu“, rekla je Stivens u intervjuu za „Tenis insajder klub“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pomenula je i Igu Švjontek, koja je dugo bila broj 1 u konkurenciji dama, mada ju je nedavno prestigla Arina Sabalenka i to pred Završni masters.

„Iga je fenomenalna igračica, dugo je bila broj 1, ali ja ne želim toliko da treniram. Ima osoba čije su ambicije ogromne, koje žele da budu na vrhu i to je nešto što čini ovaj sport jedinstvenim. Međutim, ja nisam takva.“

Amerikanka ne želi da joj sreća zavisi od toga da li i koliko često pobeđuje.

„Meni nije neophodno da postižem maksimalne uspehe da bih bila srećna. Ovaj posao je veoma dobar i ne treba ga se odricati. Doduše, mora mnogo da se putuje, ponekad je veoma stresno, dani su maksimalnog intenziteta, uvek ste u raznim neprilikama koje navijači ne vide, ali na kom drugom poslu vam toliko plaćaju da obučete tenisku opremu i igrate turnire? I ceo svet vas gleda na TV“, objasnila je Stivens.

Tenis koristi i u turističke svrhe.

„Ove godine sam rešila da idem na nova mesta, da vidim nove stvari. Na primer, izabrala sam Aziju kako bih videla Kineski zid. Za nas teniserke je povoljno to što mnogo putujemo, ne smem ni da pomislim kako bi mi bilo da sam ovih 12 godina teniske karijere provela u kancelariji. Ključ je zabaviti se“, istakla je Amerikanka.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar