Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Holger Rune i Kasper Rud zabeležili su pobedu u drugom kolu Rolan Garosa nakon pet setova protiv Flabija Cobolija iz Italije, odnosno Alehandra Davidoviča Fokine iz Španije rezultatom 3:2.

Rune je protiv Cobolija vodio 2:0, potom je dopustio Italijanu da se u potpunosti vrati u meč, da bi peti set bio okončan rezultatom 10:7 u takozvanom super taj-brejku, i to nakon što je Italijan imao prednost od 5:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Uspeo je Danac da se vrati i napravi veliku seriju, od 6:2 stigne do 7:6 i kasnije uspešno preskoči rivala i prođe u treće kolo, gde ga očekuje 145. igrač sveta, Slovak Jozef Kovalik.

Sa druge strane, Rud je odigrao poprilično čudan meč protiv Španca.

Prvi set je dobio u taj-brejku sa 7:5, potom je drugi izgubio sa 6:1, pa je dobio treći sa 6:3, četvrti prepustio rivalu sa 6:4, ali je uspeo da dođe do pobede – 6:3.

Rud čeka Tomasa Ečeverija, kom je Artur Rinderkneč predao meč pri vođstvu od 2:1 u setovima i 5:0 za Argentinca u četvrtom setu zbog povrede noge.

Podsećamo, Rud je potencijalni rival Đokoviću u četvrtfinalu, dok bi protiv Holgera Runea mogao da igra u borbi za plasman u finale.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar