AP Photo/Julia Nikhinson

Italijanski teniser Janik Siner nije završio svoj slučaj sa pozitivnim rezultatom na doping i moraće zbog toga na sud u Lozani.

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na odluku Međunarodnog tela za integritet u tenisu (ITIA) koje je oslobodilo Sinera krivice za dva pozitivna testa na klostebol u martu ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Italijan, prvi teniser sveta je objasnio da je klostebol u njegovo telo dospeo masažom sa ruke tadašnjeg fizija Đakoma Naldija.

Siner nije trpeo nikakvu suspenziju ili sankciju dok traje istraga, osim što su mu oduzeti bodovi i novac zarađeni na Indijan Velsu.

Mnogima u svetu tenisa smetao je način na koji je čitav slučaj vođen, jer je, između ostalog, otkriven tek mesecima kasnije kada je saopštenjima ITIA i Sinera objašnjeno da je slučaj rešen u njegovu korist.

Pravdalo se to tada činjenicom da je odmah znao odakle mu klostebol u organizmu, mada nije bilo jasno zbog čega nije odmah prekinuo saradnju sa Naldijem ako je već znao i zbog čega je čekao da se slučaj završi, pa da to uradi.

WADA je 26. septembra saopštila da ne prihvata obrazloženje i presudu ITIA, pa je slučaj predala Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Štaviše, iz Svetske antidoping agencije traže ozbiljnu suspenziju koja može da upropasti Sineru najbolji deo karijere.

„WADA zahteva period suspenzije između jedne i dve godine. WADA ne traži oduzimanje bilo kakvih rezultata, mimo onoga što je već primenjeno od strane tribunala u prvoj instanci. Pošto sada ovaj slučaj stoji pred sudom u Lozani, WADA se o ovome više neće oglašavati“, piše u saopštenju Svetske antidoping agencije.

BONUS VIDEO: Novak Đoković trenira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar