Foto: Printscreen Youtube / AO

Italijanski teniser Janik Siner kaže da je spreman za polufinale Australijan opena sa Novakom Đokovićem u Melburnu.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Pobedio je u utorak Andreja Rubljova u tri seta četvrtfinala i sada ga čeka najveći izazov koji može da se zamisli na grend slemovima i na mestu gde je Đoković godinama apsolutno dominantan.

PROČITAJTE JOŠ:

Rubljov je samo u drugom setu bio težak zalogaj za Sinera, koji je na kraju slavio sa 6:4, 7:6 (5), 6:3, pa je Janik na početku pričao o tom okršaju, dodajući da je bio spreman i očekivao tešku borbu.

„Bio je težak meč, znamo se dobro, svaki put igramo malo bolje i bilo je očekivano da bude brza igra, bez previše udaraca. Posebno u prvom setu. Posle toga smo obojica popravili malo igru i riterne, veoma sam srećan svojom igrom i ishodom u teškom meču i srećan sam što sam sledećoj rundi“, prvi su Sinerovi utisci sa konferencije za medije.

Italijan je jedini pobeđivao Novaka Đokovića dvaput u nekoliko nedelja, godinama unazad. Uradio je to pred kraj 2023. prvo u grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu, a onda i u singl meču polufinala Dejvis kupa u Malagi.

To ga čini punim samopouzdanja pred predstojeći meč u polufinalu sa Novakom Đokovićem, pa se blago i čini se kiselo nasmejao na pitanje dok je pričao o narednom protivniku.

Đoković ima deset titula u Melburnu i svaki put kad je dolazio do polufinala, uzimao je titulu, a Australijan open mu je jedan od turnira gde ima više od 90 pobeda u karijeri i čak 33 uzastopne. Pobedom protiv Sinera bi oborio rekord koji sada drži sa Monikom Seleš.

„Zbog ovoga treniram, da bih mogao da se nadmećem sa najboljim igračima na svetu. Očigledno da ima neverovatan rekord ovde, pa mi je zadovoljstvo što ću igrati ovde protiv njega u završnoj fazi turnira kada su stvari interesantnije. Radujem se tome, iskreno. Biće teško. Kontrolisaću ono što može da se kontroliše, daću 100 odsto, imaću ispravan stav, boriću se za svaku loptu i onda ćemo videti ishod. Više od toga ne mogu da uradim, bez obzira na to ko mi je protivnik. Radujem se i probaću da se pripremim najbolje što mogu“, rekao je Siner.

Pričao je potom i o pripremi za to polufinale u petak, pošto je njegov meč s Rubljovim počeo kasno i završio se podosta iza ponoći.

„Sad je kasno i vreme je da odem na spavanje. Sutra ću udarati pola sata, 45 minuta, kasnije tokom nada, čisto da osetim lopticu. Probaću posle da spavam koliko god je moguće, probaću da se oporavim i to je to. Prilično sam siguran da će se telo oporaviti na najbolji mogući način i tome se nadam“, dodao je Italijan.

Janik sada ima dve pobede i četiri poraza protiv Đokovića, ali i 10:1 protiv top 10 igrača u poslednje vreme. Na Australijan openu nije još uvek izgubio ni set, a navodi da će neke od ključnih stvari biti dobijati važne poene, kao što je radio i protiv Rubljova.

„Dobro sam se poneo u nekim bitnom momentima i nadam se da ću to ponoviti i u polufinalu“, naveo je Siner, ističući da nije razmišljao o tome kada će se završiti njegov meč sa Rubljovim, jer je to vreme bilo dobro za gledaoce u Evropi.

BONUS VIDEO: Novak Đoković vs Tejlor Fric – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar