Ben Šelton Foto: TANJUG/AP Photo/Charles Krupa

Očekivano jedno od prvih pitanja bilo je ono o proslavi Novaka Đokovića koji je odlučio da spusti slušalicu, baš zbog toga što Ben Šelton uvek "zove" po završetku susreta.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

„Tek sam posle meča video. Ja ne volim da drugi mene govore kako da proslavljam. Ako pobediš, možeš da radiš šta hoćeš. Kao detetu, rečeno mi je da je imitiranje najiskrenija forma laskanja“, rekao je Šelton.

Đoković je slavio sa 6:3, 6:2, 7:6(4) i tako obezbedio 10. finale US Opena, a Amerikanac je podvukao koje su najbitnije lekcije do kojih je došao na njihovom prvom međusobnom susretu.

PROČITAJTE JOŠ

„Naučio sam da je Novak igrač koji se takmiči na najvišem nivou i koji ima sličan mentalitet kao ja na terenu – želi da bude agresivan, da pokaže emocije. Mislim da je bilo super videti naš prvi direktni duel, nadam se da će ih biti još u budućnosti“.

Pojasnio je i šta je pokušavao da uradi tokom čitavog susreta.

„Pokušao sam da uđem u meč otvorenog uma. Kada sam ga gledao na TV, tada sam još bio dete koje je tenis igralo zabave radi. Potpuno sam drugačija osoba u odnosu na tada. Trudio sam se da igram kao da igram s bilo kime drugim“.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Mnogo toga je naučio i o samom sebi.

„Naučio sam mnogo o sebi tokom ove dve nedelje, naučio sam koliko mogu da se borim, da budem takmičarski nastrojen. Mislim da je mentalni aspekt ovog sporta jako važan – uspeo sam da nađem prostor u kojem sam istovremeno miran i jasnog uma, a ipak vatren takmičar“.

Nekima se nije dopalo što je Đokovića nazvao drugim teniserom sveta, iako to u ovom trenutku definitivno jeste, a od ponedeljka se vraća na vrh sveta, pa je već bilo dosta komentara.

„Sa krovom, bilo je veoma glasno. Igrati protiv drugog tenisera sveta sveta, bilo je sjajno i video sam da se menja momentum u trećem setu. Bilo je zaista teško. Nisam video pre kraja meča, ne volim kada mi na društveim mrežama govore kako da slavim.“

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar